6.12.2006

Yalancı Profiterol

İki yıl önce ahşap boyama kursuna gitmiştim çok eğlenceli bir dönemdi hem çok iyi arkadaşlıklar edinmiştim hemde yeni bir hobim olmuştu.Kursumuz haftada bir gündü her hafta bir grup tatlı ,tuzlu ve salata menüsü oluşturur öğlen arasında masaları birleştirip hep birlikte yerdik.Bu tarif kurs arkadaşım Lusin'e ait , kurstaki herkes tarifini almıştı ben yaptığım zamanda tadına bakanlar tarifini istediler çok lezzetli bir tatlıdır tavsiye ederim.Bir gün önce yapıp dolapta bekletirseniz çikolata sosu yoğunlaşıyor ve daha güzel oluyor.

Keki için
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırptım,un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam ettim,sonra karışımı kare borcama boşalttım 170 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirip soğumaya bıraktım.

Kreması için
1 kg. süt
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Süt un ve şekeri orta ateşte sürekli karıştırark pişirdim , kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapttım soğuması için beklettim soğuyunca vanilya ve kremşantiyi ekleyip mikserle iyice çırpıp pişen kekin üzerine döktüm.

Hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip kremanın üzerine döktüm.
Bir gece beklettikten sonra servis yaptım.Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

12 yorum yazılmıştır
Yazan: ufuksitki | Tarih: 6/12/2006
Konu: çooook severim
Seda'cığım ben böyle tatları çooook severim. Hem hafif hem lezzetli hemdeeeee kolay. İlk fırsatta deneyeceğim. Çok da güzel resimlemişsin ellerine sağlık. Hoşçakal....
Bağlantı »

Yazan: kayserimutfagi | Tarih: 6/12/2006
Konu: Cok güzel
nefis görünüyor gercekten ellerinize saglik. hemen denemeliyim bu tarifi.
Bağlantı »

Yazan: diyalogyemekleri | Tarih: 6/12/2006
Konu: slm
ben de buna benzer bir tarif savoyer bisküvi ile yapıyorum hatta adını da tatlı rüya koydum çok ama çok güzel oluyor bunlar ,profiterol canın istediğnde çok kısa bir sürede hazır olması da ayrı bir güzellik...
Bağlantı »

Yazan: gulizce | Tarih: 6/12/2006
Konu: slm
canım dostum yorumun için teşekkürler yazdığımın doğru olduğuna bir kere daha inandım inşallah gün gelir birgün görüşürüz profitrolde harika görünüyor denenecek yarın birgün
Bağlantı »

Yazan: pembeli | Tarih: 8/12/2006
Konu: slm
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
Bağlantı »

Yazan: Nilüfer | Tarih: 21/2/2007
Konu: Profiterol
Seda Hanım,Merhaba
Bu tarifi haftasonu gelecek olan misafirlerim için denemek istiyorum.Misafir sayım 15 kişi bu miktar 15 kişiye yeter mi ? ikinci sorum çikolata sosu ne zaman ilave ediyoruz.Yardımlarınıza şimdiden çok teşekkür ederim.
Kolay gelsin

Bağlantı »

Yazan: Nilüfer | Tarih: 22/2/2007
Konu: Profiterol
Seda Hanım,
Bir sorum daha olacak buradaki krem şantiyi süt ile çırptıktan sonra mı ? ilave ediyorsunuz yoksa toz halinde mi ?

Bağlantı »

Yazan: sedailhan | Tarih: 22/2/2007
Konu: merhaba
nilifer hanım merhaba ; 1.eğer küçük dilimler halinde keserseniz yetebilir 2.çikolata sosunu pişirip ılıtıyorum sonra kekin üzerine döktüğüm kremanın üzerine döküyorum3.krema soğuduktan sonra kremşantiyi sütle çırpmıyorum direkt kremaya ekleyip çırpıyorum umarım memnun kalırsınız sonucu bana bildirirseniz sevinirim kolay gelsin.
Bağlantı »

Yazan: Nilüfer | Tarih: 23/2/2007
Konu: Profiterol
Seda Hanım,Merhaba
Sizden cevap alamayınca dün akşam ben tatlımı yaptım ve krem şantiyi çırparak kullandım.Tadını bilmiyorum çünkü,misafirlerim cumartesi günü gelecekler tahminim güzel olmuştur sonucu mutlaka yazarım.Tadının bu şekildede güzel olacağını ümit ediyorum.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Bağlantı »

Yazan: sedailhan | Tarih: 23/2/2007
Konu: Mutfakta Hoş Seda
nilüfer hanım kusura bakmayın çok yoğun bir hafta geçirdim hem benim hem annemin misafirleri vardı onlara hazırlık yaptım sorunuzu görür görmez cevapladım umarım misafirleriniz beğenir sonucu bekliyorum.
sevgiler
Bağlantı »

Yazan: Nilüfer | Tarih: 26/2/2007
Konu: profiterol
Seda Hanım,
Profiterol çok güzel olmuştu herkez tarifini istedi açıkçası bende bu kadar muhteşem olabileceğini tahmin etmiyordum.Yardımlarınız ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.Yeni ve değişik tariflerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Sevgiler


Bağlantı »

Yazan: sedailhan | Tarih: 26/2/2007
Konu: Mutfakta Hoş Seda
nilüfer ellerine sağlık beğenilmesine çok sevindim.
Bağlantı »