

2 kg. bal kabağı
2 su bardağı şeker
1 paket pötibör bisküvi
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kabağı doğrayıp tencereye yerleştirdim üzerine şekeri döküp bir gece beklettim sabah kabak sulanmıştı su eklememe gerek kalmadı kendi suyuyla kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirdim , patates ezeceği ile püre haline getirip kare borcama önce bir kat bisküvi,bir kat kabak olarak üst üste malzeme bitene kadar sıraladım soğuyunca krem şantiyi sütle çırpıp üzerini kapladım.Afiyet olsun.
3 yorum:
9 yorum yazılmıştır
Yazan: GüLşAh | Tarih: 22/12/2006
Konu: ben yedim :)))
ellerine sağlık ablacım gerçekten çok güzeldi.. ama ben havuçlusunuda bekliyorum en yakın zamanda ;))
Bağlantı »
Yazan: isimsiz | Tarih: 22/12/2006
Konu: http://kirazdali.blogspot.com/
ellerine sağlık canım harika görünüyor
Bağlantı »
Yazan: cedene | Tarih: 22/12/2006
Konu: slm
görüntüde eminim tadıda harikadır ellerine sağlık sevgilerr
Ben bunu deneme listeme aldım bile
Bağlantı »
Yazan: AYLA | Tarih: 22/12/2006
Konu: yine güzel
sedacım yine güzel görünüyor eline sağlık. Birşey sormak istiyorum, bisküvileri arasına bütünmü koyuyorsun, birde arasına hiç kremşanti sürmüyormusun onu tam farkedemedim. elerine sağlık
Bağlantı »
Yazan: sedailhan | Tarih: 22/12/2006
Konu: merhaba
gülşah canım ! havuçlusu yakında geliyor.
kirazdalı teşekkür ederim.
damlacım teşekkür ederim deneyince sonucu bildir olurmu.
ayla abla bisküvileri kırmadan döşedim krem şantiyi sadece üzerine sürdüm aralarda yok.
Bağlantı »
Yazan: diyalogyemekleri | Tarih: 24/12/2006
Konu: slm
ellerine sağlık arkadaşım,çok güzel görünüyor,bu restoranın adını duydum ben de gitmek istiyorum ama uzak biraz sanki..b.düzüne her yer uzak..asıl ben resime bayıldım,laleler falan çok hoş..
Bağlantı »
Yazan: buyuleyenmutfakkokusu | Tarih: 24/12/2006
Konu: selam
Görüntü muhteşem tadı da öyledir eminim ellerine sağlık.
Bağlantı »
Yazan: sedailhan | Tarih: 25/12/2006
Konu: slm
süheylacım teşekkür ederim beğenmene sevindim.
esracım saol yiyen herkes tadını çok beğendi.
Bağlantı »
Yazan: kulube | Tarih: 27/12/2006
Konu: çok yaşa bal kabağı
Ben şu kabak etkinliğine kadar bal kabağını sevmeyen biriydim. Şimdi ise bal kabaklı her tarifi deneyebilecek durumdayım. Senin pastanda hem çok güzel duruyor hemde çok pratik
ellerine sağlık
merhaba ben nurdan tarifinizi denedim çok güzel oldu benim takıldıgım degişi bir nokta varda onu sormak istiorum ne zaman rulo pasta ve böyle tatlılarda kremsanti kullansam sizinki gibi düzgün esemiyrm bıçaga toplanıyor krem şanti.acaba dolapta daha uzun süreli mi bekletmeliyim?bu tarif çok eski umarım yorumumu farkedersiniz.
Nurdan merhaba ;
Kremşantiyi soğuk sütle çırpmak ve dolapta bekletmek önemli eğer hala istediğin sonucu alamıyorsan 1 paket krema sertleştirici kullanabilirsin, seninde söylediğin gibi dolapta tutma süresini uzatabilirsin örneğin 20 dakika beklerse daha katı olur. Birde pastayı rahat sıvayabilmek pratikliklede alakalı bende çok zorlanıyordum sık sık pasta yapana kadar hala pürüzsüz aptığım söylenemez :)
Sevgiler
Yorum Gönder