11.03.2008

Şehriye ve Makarna Salatası

Geçen hafta Handede topladığımızda bende bu iki salatayı birde daha önce yayınladığım minik zeytinli kurabiyeleri yaptım makarna salatasını bilmeyen yoktur ben çok severim sık sık yaparım gerçi laf aramızda Hande bilmiyormuş :)) bu makarnayı ve bize ilk geldiğinde yapmıştım çok şaşırmış hatta bu ne biçim birşey diye düşünmüş ama şimdi o da seviyor özel isteğiyle yaptım. Şehriye salatası ise bu ara pek meşhur annem bir arkadaşında yemiş herkes farklı birşey koyuyor içine, benim yaptığımda çok beğenildi o gün , basit ama benimde aklımda kalsın diye yazayım tarifini ;

Şehriye Salatası

  • Yarım paket arpa şehriye
  • süzme yoğurt ve normal yoğurt
  • 2 adet salatalık
  • dereotu
  • tuz

Arpa şehriyeyi bol su ile haşladım süzdüm. Yoğurt , tuz ve süzme yoğurdu karıştırdım, salatalıkların kabuklarını soyup ufak ufak doğradım, dereotunu ince ince doğradım hepsini şehriye ile karıştırdım. Afiyet Olsun.


Makarna Salatası

  • yarım paket makarna
  • 1 küçük kavanoz garnitür
  • yoğurt (Süzme ile karıştırdım)
  • mayonez
  • salatalık turşusu
  • İsteğe bağlı sarımsak
  • tuz

Makarnayı bol suda haşladım süzdüm. Ayrı bir yerde yoğurt ,tuz ve mayonezi karıştırdım üzerine iyice süzülmüş garnitürü ekledim, salatalık turşusunu ufak ufak doğradım karıştırıdım. Afiyet Olsun.

14 yorum:

ebrulitatlar dedi ki...

Sedoş nefis salatalar olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler..

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok guzel gorunuyor eline saglik canim

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Her iki salata da harika görünüyor, ellerine sağlık,

Sımsıcak sevgiler....

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

her ikisinide iyi bilir çok severim:)..salata konusunda aklıma bişi gelmediğinde hem doyurucu özelliğinden dolayı hemde herkesin makarnayı sevmesinden dolayı sık sık misafirlerime yaparım..
ellerine sağlık cnm hergün yesem bıkmam..
sevgiler..

Unknown dedi ki...

yevrummmm gene bulamaç yapmışsın bakıyorum :)))))harika bunlar harikaaaaaaaa benden söylemesi müptelası olarak söylüyorum...bir yiyince bir daha yiyemeden duramıyorsunuz benden söylemesi :))))bayılıyorum bu bulamaça :)))sevgiye kal gülüm...ellerine sağlıkkkkkkkkk

Feyza Fidan dedi ki...

Sedacım, harika olmuş her iki salatada , enfes görünüyorlar.....Yapıp yiyim diyorum yarın ama acep kaç kaloridir bunlar :))
Ellerine sağlık canım benim,
Öpüyorum senii..

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık nefis olmuş hani şu alttaki çikolatalarada bayıldım çok güzel duruyorlar hadi beni ye der gibi:)) hoşçakalın sevgiyle kalın

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Salataların gerçekten çok güzel görünüyorlar. Evet bu aralar çok meşhur ve de sunum olarak güzel bir salata. Ellerine sağlık :)

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Seda'cigim,

Cok guzel olmus,bende burada denedim bir arkadasimdan sehriye salatasini ama ben hic yapmadim, senin tarifinle denemek lazim.

Sevgilerimi gonderiyorum.

pelince dedi ki...

Salatalar harika ellerine sağlık..

ufukmutfakta dedi ki...

Seda, şehriye salatası çok lezzetli ve hafif gibi görünüyor. İlk fırsatta denemek istiyorum,ellerine sağlık, sevgilerimle....

Melek* dedi ki...

ellerine sağlık arkadaş toplantılarında çok sık ypılanlar arasında:)

ebrulitatlar dedi ki...

Sedoş ne uğraşıcan tatlı için, yorgun yorgun. Gel ben sana yaparım yeriz birlikte canım benim. Öpüyorum, hoşçakal..

yemek dedi ki...

Şehriye salatasını denemedim ama makarna salatasına bayılıyorum. Sanırım herkes aynı fikirde.:)))
Ellerine sağlık.
Muhabbetle...