19.04.2007

Meyveli Tart ve Kullandığım Malzemeler

Hafta başında gelen misafirlerime hazırladığım masadaki tariflerden biride bu harika meyveli tarttı.Hem sunumu çok şık oldu hemde tadı nefisti herkes çok beğendi denemenizi tavsiye ederim.Tarifi sevgili Ufuk'un sayfasından.

Ve son zamanlarda çevremde yaptıklarımı tadanlar hangi ürünleri kullandığımı soruyorlar amacım sadece deneyip memnun kaldığım malzemeleri sayfamdan açıklayıp sizlerlede paylaşmak. Kullandığım ürünleri Ustalar pastacılık malzemeleri dükkanından alıyorum,sağolsun Osman bey ve Nalan Hanım ne sorsak cevap verip istediğimiz bütün ürünleri getiriyorlar,unu artık oradan alıyoruz ve neredeyse başka unla kek yapamaz hale geldik gerçekten diğerlerinden çok farklı Konya Hekimoğulları Pırlanta unu,pudra şekeri ise şu ana kadar kullandığım en ince pudra şekeri özel çektiriyorlar.Geçen gün sevgili Oya sormuştu belki dikkatinizi çekmiştir Osman Bey pastanelerin kullandığı bir margarin getirdi bize Alba yağı denedik ve menunuz tavsiye ederiz.Kakao olarakda elit'in kakaosunu kullanıyorum.Telefon numaralarını tekrar yazayım Osman Bey sormak istediğiniz sorulara cevap verecektir.
Ustalar Pastacılık Malzemeleri
Adres :Kartaltepe Mah. Yeşilada Sok. No:6/1 Bakırköy (İncirli Huzur mağazasının karşı sokağı)
Tel : 0(212)542 84 45
Gelelim tarife ;

Tart İçin Malzemeler

2 yumurta
yarım su bardağı şeker (100 gr)
2 çorba kaşığı süt
1 tutam tuz
100 gr. eritilmiş margarin
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yumurta ve şekeri çırptım arkasından diğer malzemeleri ekleyip 26 cm lik tart kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış fırında pişirdim

Kreması İçin

1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
yarım paket vanilya
yarım paket kremşanti
yarım su bardağı süt
50 gr benmari eritilmi çikolata
süslemek için meyve (çilek,muz,kivi) ve meyvelerin üzerine sürmek için 2 kaşık bal

Kremşanti , yarım bardak süt ,vanilya ve çikolata hariç bütün malzemeleri muhallebi kıvamında pişirip ocaktan aldım.Soğuyunca vanilyayı ekleyip mikser ile çırptım başka bir yerde kremşanti ve sütü çırpıp soğuyan muhallebiye ekleyip çırptım.Tartı kalıptan çıkarıp ortasına eritilmiş çikolatayı sürdüm ve üzerine muhallebiyi boşalttım.Evdeki meyvelerle süsledim..Meyveler karamasın ve parlasın diye balı biraz su ile açıp üzerlerine sürdüm.Afiyet Olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

22 yorum yazılmıştır
Yazan: handeyle | Tarih: 20/4/2007
Konu: oyyy oyyyy oyyyyyy
ne diyim...diyim diyimmm...ben en kısa zamanda bunu yiyimmm....ehehehe..yüzsüz ve aynı zamandada ukala olmak böyle olsa gerek....seni seviyorum...tart ve bu güzel şeyleri yaptığın için değil wallaa...yakınlarımda olduğun ve hersabah o şenşakrar sesini duyabildiğim için....süpersinnn.ne diyimmmm...ellerine sağlık.sağlıkla bve afiyetle...
Bağlantı »

Yazan: ebrulitatlar | Tarih: 20/4/2007
Konu: slm
Seda'cım tartın süper olmuş valla, nede güzel süslemişsin maşallah sana, bu arada alba yağını pastaneler börek için, biskin yağınıda un kurabiyesi vs. kurabiyeler için kullanıyorlarmış. Ama bir yerde okumuştum bu yağların çok zararlı olduğunu , içindeki katkılardan dolayı, belirteyim dedim. Ellerine sağlık, sevgiler, iyi haftasonları...

http://ebrulitatlar.blogspot.com
Bağlantı »

Yazan: lavantin | Tarih: 20/4/2007
Konu: Merhaba
Ne kadar güzel bir görüntü, ellerine sağlık. Bal meyvelerin kararmamasında işe yarıyormu? Ben taze meyve kullanınca limonda koysam kararıyor.

Allah yar ve yardımcın olsun
Bağlantı »

Yazan: pembeli | Tarih: 20/4/2007
Konu: Slm
Sedacığım tart çok şık olmuş!
Bağlantı »

Yazan: pembeli | Tarih: 20/4/2007
Konu: Slm
Bu arada aynı örtüden benimde var:))
Bağlantı »

Yazan: AYLA | Tarih: 20/4/2007
Konu: bayıldım
sedacım inan bana insan ne yorum yapacağını şaşırıyor. Ama nefis ya vallahi nefis görünüyor. Ne kadar hafif bir tadı vardır kim bilir. Ellerine sağlık ellerine sağlık........
Bağlantı »

Yazan: ufuksitki | Tarih: 20/4/2007
Konu: slm
Seda, tartı beğenmiş olmanıza çok sevindim. Yaptıklarım denenip beğenilince inanılmaz mutlu oluyorum. Ayrıca çok da güzel yapmışsın tablo gibi olmuş, ellerine sağlık....
Bağlantı »

Yazan: Günebakan Tarlaları | Tarih: 20/4/2007
Konu: Ne diyelim bilmem ki;)
Şık bir görüntü;)Lezzeti demeye gerek bile yoktur.Eminim;)
Bağlantı »

Yazan: sofraozlemi | Tarih: 20/4/2007
Konu: selam
gökkuşağı gibi olmuş ne güzel..canım ellerine sağlık..sevgiler.
Bağlantı »

Yazan: ecemle | Tarih: 20/4/2007
Konu: nefiiiissssss
nefiiiiiiiiiissss ama öpüyorum yerine ööüyorum yazıyor
Bağlantı »

Yazan: disal | Tarih: 21/4/2007
Konu: selam canım
insan bunu kesmeye kıyamazki....ne kadar hoş süslemişsin canım...

ellerine sağlık....çok güzel görünüyor
Bağlantı »

Yazan: ekol güzin | Tarih: 21/4/2007
Konu: merhaba
Ne diyeyim muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık.
Bağlantı »

Yazan: 290405 | Tarih: 21/4/2007
Konu: MERHABALAR..
SEDA HN..EMEĞİNİZE SAĞLIK..ÇOK ŞIK BİR GÖRÜNTÜ..ÇOK BAŞARILI BULDUM..GÖZLERİMİ ŞENLENDİRDİ..İYİ HAFTA SONLARI..
Bağlantı »

Yazan: acelya | Tarih: 21/4/2007
Konu: merhaba
Sevgili Seda,ne guzel duruyor o öyle insanin cani gidiyor.Ellerine ve emegine saglik.Tam yaz pastasi olmus.Gorusmek ümidiyle.HOSCAKAL.
Bağlantı »

Yazan: buyuleyenmutfakkokusu | Tarih: 21/4/2007
Konu: merhaba
ben görüntüye bile bittim
bunu ne yemeğe
nede yedirmeye kıyamam ben ya
:):):):)
sedacım harikasın tek kelime ile
ellerine sağlık
sevgiler
Bağlantı »

Yazan: siberella | Tarih: 21/4/2007
Konu: slm
merhaba sedacım ellerine sağlık çok güzel olmuş..sevgiyle kal
Bağlantı »

Yazan: sedailhan | Tarih: 22/4/2007
Konu: Mutfakta Hoş Seda
handeciğim sana ilk gelişimde elimde bu tart olacak merak etme canım bende seni çok seviyorum hele uzun uzun kahkahalarımızı ok ok seviyorum :))

ebrucuğum senin yorumunu okuyunca bende Osman Beyi arayıp sordum içeriğini iyice okudu ve bütün pastanelerin kullandığı bitkisel bir yağ olduğunu söyledi ama raştırmaya devam edeceğim sağol canım ilgin için.

lavantin bal yada limon biraz kararmayı önlüyor ama en iyisi servisten birkaç saat önce meyveleri eklemek.

pembeli örtülerimizin aynı olması ne güzel ben çok severek kullanıyorum.

ayla abla evet çok hafif bir tadı var kimbilir belki kargoyla gönderirim sana bozulmazsa :D

ufukcuğum asıl ben sana tarif için teşekkür ederim

hülyacığım teşekkürler canım

özlem teşekkürler

ecem hemen düzelttimmm

disal valla hemde hemen kesip yedik :DD

güzin teşekkürler

civan'ın annesi beğenmenize çok sevindim teşekkürler

açelya haklısın yaz meyveleriyle tam bir yaz tatlısı

esracığım sağol canımmm

sibel teşekkürler canım
Bağlantı »

Yazan: http://yemegimle.blogspot.com/ | Tarih: 22/4/2007
Konu: slm
sedaycim yine harika seyler hazirlamissin halilibrahim sofrasi olmus desem yeridir yani ellerine saglik akrabalarin bayilmislardir eminim,tarti harika süslemissin galiba yapinca ayni gün tüketmek gerekiyor meyvelerin kararmamasi icin.birde merak ettigim birsey var pastanelerdeki o kadar meyveli pastalar kac gün dürüyor bisey olmuyor heralde katki maddesi kullaniyorlar degilmi?sevgilerimle....SEVAL
Bağlantı »

Yazan: misss | Tarih: 22/4/2007
Konu: :)
Canım Sedam, şahanesin yaa. vallahi dayanacağım yakında kapına.. Yahu ben demedim mi sana böyle nefis şeyler yapma diye :)) Çook güzel olmuş tart. Fotoğraf nefis..

canımsın
Bağlantı »

Yazan: hayatintatlari | Tarih: 23/4/2007
Konu: slm
sedacım tart harika olmuş tadıda nefistir ama görüntü harika bence ellerine sağlık...Tart için özel bir kalıpmı kullandın paylaşırsan sevinirim...

http://hayatintatlari.blogspot.com

Düzenleyen hayatintatlari gün: 23/4/2007 saat: 11:26
Bağlantı »

Yazan: sedailhan | Tarih: 23/4/2007
Konu: Mutfakta Hoş Seda
Oya tartı birgün sonrada yedik muzlar dışında çok kararma olmadı aslında ama sanırım pastaneler bu iş için jöle kullanıyorlar.Beğenmene çok sevindim.

Zerrinciğim kulağım kapıda biri Sedaaaa dese hemen çıkacağım gel hadi :)

Zerrinciğim tart için 26 cmlik tart kalıbı kullandım canım
Bağlantı »

Yazan: isimsiz | Tarih: 27/4/2007
Konu: http://serinmavi.blogspot.com/
Sedacım yağdan memnun kaldın demek.Un ve pudraşekerden bahsetmen çok iyi olmuş.Ben hep celalustanın pudra şekerini düşünüyordum nasıldır diye.bu ona bir alternatif olur zannediyorum değil mi? lorlu kurabiye de çok güzel görünüyor.ellerine sağlık canım....

Selamlar....


http://serinmavi.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

22 yorum yazılmıştır
Yazan: handeyle | Tarih: 20/4/2007
Konu: oyyy oyyyy oyyyyyy
ne diyim...diyim diyimmm...ben en kısa zamanda bunu yiyimmm....ehehehe..yüzsüz ve aynı zamandada ukala olmak böyle olsa gerek....seni seviyorum...tart ve bu güzel şeyleri yaptığın için değil wallaa...yakınlarımda olduğun ve hersabah o şenşakrar sesini duyabildiğim için....süpersinnn.ne diyimmmm...ellerine sağlık.sağlıkla bve afiyetle...
Bağlantı »

Yazan: ebrulitatlar | Tarih: 20/4/2007
Konu: slm
Seda'cım tartın süper olmuş valla, nede güzel süslemişsin maşallah sana, bu arada alba yağını pastaneler börek için, biskin yağınıda un kurabiyesi vs. kurabiyeler için kullanıyorlarmış. Ama bir yerde okumuştum bu yağların çok zararlı olduğunu , içindeki katkılardan dolayı, belirteyim dedim. Ellerine sağlık, sevgiler, iyi haftasonları...

http://ebrulitatlar.blogspot.com
Bağlantı »

Yazan: lavantin | Tarih: 20/4/2007
Konu: Merhaba
Ne kadar güzel bir görüntü, ellerine sağlık. Bal meyvelerin kararmamasında işe yarıyormu? Ben taze meyve kullanınca limonda koysam kararıyor.

Allah yar ve yardımcın olsun
Bağlantı »

Yazan: pembeli | Tarih: 20/4/2007
Konu: Slm
Sedacığım tart çok şık olmuş!
Bağlantı »

Yazan: pembeli | Tarih: 20/4/2007
Konu: Slm
Bu arada aynı örtüden benimde var:))
Bağlantı »

Yazan: AYLA | Tarih: 20/4/2007
Konu: bayıldım
sedacım inan bana insan ne yorum yapacağını şaşırıyor. Ama nefis ya vallahi nefis görünüyor. Ne kadar hafif bir tadı vardır kim bilir. Ellerine sağlık ellerine sağlık........
Bağlantı »

Yazan: ufuksitki | Tarih: 20/4/2007
Konu: slm
Seda, tartı beğenmiş olmanıza çok sevindim. Yaptıklarım denenip beğenilince inanılmaz mutlu oluyorum. Ayrıca çok da güzel yapmışsın tablo gibi olmuş, ellerine sağlık....
Bağlantı »

Yazan: Günebakan Tarlaları | Tarih: 20/4/2007
Konu: Ne diyelim bilmem ki;)
Şık bir görüntü;)Lezzeti demeye gerek bile yoktur.Eminim;)
Bağlantı »

Yazan: sofraozlemi | Tarih: 20/4/2007
Konu: selam
gökkuşağı gibi olmuş ne güzel..canım ellerine sağlık..sevgiler.
Bağlantı »

Yazan: ecemle | Tarih: 20/4/2007
Konu: nefiiiissssss
nefiiiiiiiiiissss ama öpüyorum yerine ööüyorum yazıyor
Bağlantı »

Yazan: disal | Tarih: 21/4/2007
Konu: selam canım
insan bunu kesmeye kıyamazki....ne kadar hoş süslemişsin canım...

ellerine sağlık....çok güzel görünüyor
Bağlantı »

Yazan: ekol güzin | Tarih: 21/4/2007
Konu: merhaba
Ne diyeyim muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık.
Bağlantı »

Yazan: 290405 | Tarih: 21/4/2007
Konu: MERHABALAR..
SEDA HN..EMEĞİNİZE SAĞLIK..ÇOK ŞIK BİR GÖRÜNTÜ..ÇOK BAŞARILI BULDUM..GÖZLERİMİ ŞENLENDİRDİ..İYİ HAFTA SONLARI..
Bağlantı »

Yazan: acelya | Tarih: 21/4/2007
Konu: merhaba
Sevgili Seda,ne guzel duruyor o öyle insanin cani gidiyor.Ellerine ve emegine saglik.Tam yaz pastasi olmus.Gorusmek ümidiyle.HOSCAKAL.
Bağlantı »

Yazan: buyuleyenmutfakkokusu | Tarih: 21/4/2007
Konu: merhaba
ben görüntüye bile bittim
bunu ne yemeğe
nede yedirmeye kıyamam ben ya
:):):):)
sedacım harikasın tek kelime ile
ellerine sağlık
sevgiler
Bağlantı »

Yazan: siberella | Tarih: 21/4/2007
Konu: slm
merhaba sedacım ellerine sağlık çok güzel olmuş..sevgiyle kal
Bağlantı »

Yazan: sedailhan | Tarih: 22/4/2007
Konu: Mutfakta Hoş Seda
handeciğim sana ilk gelişimde elimde bu tart olacak merak etme canım bende seni çok seviyorum hele uzun uzun kahkahalarımızı ok ok seviyorum :))

ebrucuğum senin yorumunu okuyunca bende Osman Beyi arayıp sordum içeriğini iyice okudu ve bütün pastanelerin kullandığı bitkisel bir yağ olduğunu söyledi ama raştırmaya devam edeceğim sağol canım ilgin için.

lavantin bal yada limon biraz kararmayı önlüyor ama en iyisi servisten birkaç saat önce meyveleri eklemek.

pembeli örtülerimizin aynı olması ne güzel ben çok severek kullanıyorum.

ayla abla evet çok hafif bir tadı var kimbilir belki kargoyla gönderirim sana bozulmazsa :D

ufukcuğum asıl ben sana tarif için teşekkür ederim

hülyacığım teşekkürler canım

özlem teşekkürler

ecem hemen düzelttimmm

disal valla hemde hemen kesip yedik :DD

güzin teşekkürler

civan'ın annesi beğenmenize çok sevindim teşekkürler

açelya haklısın yaz meyveleriyle tam bir yaz tatlısı

esracığım sağol canımmm

sibel teşekkürler canım
Bağlantı »

Yazan: http://yemegimle.blogspot.com/ | Tarih: 22/4/2007
Konu: slm
sedaycim yine harika seyler hazirlamissin halilibrahim sofrasi olmus desem yeridir yani ellerine saglik akrabalarin bayilmislardir eminim,tarti harika süslemissin galiba yapinca ayni gün tüketmek gerekiyor meyvelerin kararmamasi icin.birde merak ettigim birsey var pastanelerdeki o kadar meyveli pastalar kac gün dürüyor bisey olmuyor heralde katki maddesi kullaniyorlar degilmi?sevgilerimle....SEVAL
Bağlantı »

Yazan: misss | Tarih: 22/4/2007
Konu: :)
Canım Sedam, şahanesin yaa. vallahi dayanacağım yakında kapına.. Yahu ben demedim mi sana böyle nefis şeyler yapma diye :)) Çook güzel olmuş tart. Fotoğraf nefis..

canımsın
Bağlantı »

Yazan: hayatintatlari | Tarih: 23/4/2007
Konu: slm
sedacım tart harika olmuş tadıda nefistir ama görüntü harika bence ellerine sağlık...Tart için özel bir kalıpmı kullandın paylaşırsan sevinirim...

http://hayatintatlari.blogspot.com

Düzenleyen hayatintatlari gün: 23/4/2007 saat: 11:26
Bağlantı »

Yazan: sedailhan | Tarih: 23/4/2007
Konu: Mutfakta Hoş Seda
Oya tartı birgün sonrada yedik muzlar dışında çok kararma olmadı aslında ama sanırım pastaneler bu iş için jöle kullanıyorlar.Beğenmene çok sevindim.

Zerrinciğim kulağım kapıda biri Sedaaaa dese hemen çıkacağım gel hadi :)

Zerrinciğim tart için 26 cmlik tart kalıbı kullandım canım
Bağlantı »

Yazan: isimsiz | Tarih: 27/4/2007
Konu: http://serinmavi.blogspot.com/
Sedacım yağdan memnun kaldın demek.Un ve pudraşekerden bahsetmen çok iyi olmuş.Ben hep celalustanın pudra şekerini düşünüyordum nasıldır diye.bu ona bir alternatif olur zannediyorum değil mi? lorlu kurabiye de çok güzel görünüyor.ellerine sağlık canım....

Selamlar....


http://serinmavi.blogspot.com/

medura dedi ki...

Tarifi az değiştirerek uyguladım, çok teşekkür ederim.