Malzemeler
- 3 adet yumurta (2 yumurta sarısı üzerine akları içine)
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
- yarım su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya (42 gr)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- aldığı kadar un
İçi İçin
- 1 paket margarin
- 2,5 - 3 su bardağı un
Ilık sütün içine mayayı ve şekeri koyup mayanın kabarmasını bekledik sonra margarin, sıvıyağ tuz ve un ekleyerek elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettik sonra kabarması için üzerine kalın birşeyler örtüp beklettik. Bu esnada içini hazırladık yağı eritip üzerine azar azar unu ekledik hafif rengi değişene kadar unu kavurduk. Mayalanan hamurdan bezeler koparıp elimizde yuvarlak açıp kavrulmuş unu bir yemek kaşığı ortasına koyup sıkıca kapatıp kapattığımız yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizdik bütün hamura aynı işlemi yapıp üzerine yumurta sarısı sürdük ve çatal ile üzerine hafif bastırarak şekil yaptık önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirdik.Afiyet Şeker Olsun.
20 yorum:
Seda, en kısa zaman da deneyeceğim, zira kaseri ketesini yedikten sonra, içinde kavrulmuş un olan ketelerin harika olduğun fark ettim. Ellerine sağlık.
Sevgiler...
mrb Sedacım eminim görnütü gibi tadı da güzel olmuştur. Ellerine sağlık
eline sağlık anneciğinin...Çok lezzetli olmuştur aminim,anne eli değince başka nasıl olsun ki değil mi? Öpüyorum annenin ellerinden canım....Saygı ve hürmetler ....
Of Of ben bu keteleri biliyorum erzurum erzincan bayburt böyle arasına kavrulmuş un koyarak yapıyor bizse un koymadan erimiş tereyağı koyuyoruz daha kabarık oluyor bizimki.ama bunun tadıda harika değişik ellerine sağlık canım benim seni çok ama çok özledim
canim enfes olmus tamda kahvalti vakti :D ama ben yemiyorumki zaten :D nefis olmus nefis yiyemedikten sonra ahh ahhh
seda cnm.ellerinize sağlık.keteyi çok severim,benim ramazan etkinligimi duymussundur yoksa bu tarifle mi katılacaksın,etkinliklerini sevmezsin biliyorum ama tarifin hazır bile..bekliyorum.slmlar.
Seda yakın zamanda tadını hiç bilmediğim keteden ben de yapmıştım. Kesinlikle o iç harcı hiç ağır gelmiyor hamurişinin lezzetini katmerliyor bence de ;) Bizde de kete içindeki bozuk para misali dolmanın içine yaprak saplarını sararlar, saplı sarmayı yiyen dileği tutar :))
Sevgiler...
seda cım; ananem eskıden karnıyarık yapardı.. ama patlıcanlı deıl:)) hamurdan mınık mınık koparır ıcıne peynır koyar kapatır yan yana dızerdı tepsıye fırınlardı.. bır kacına da aynen para koyardı ki; bız torunları parayı bulucaz dıye nasıl yerdık:)) senın keten de cok lezız görunuyor. ama ıcıne yağ ve un yerıne peynır konulabılırmı dersın??
sevgıler
fıdan
Seda'cigim,
Cok guzel gorunuyor ve " ye beni" diyor ekrandan. Ellerine saglik.
Iyi bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
merhabalar...tesadüf blogunuzu gördüm. bende erzincanlıyım ve bu keteden bende sık sık yaparım.özellikle ramazanda sahurda çk iyi oluyor tok tutuyor. elinize saglık...
http://hunerlieller.net/
Canımın içi Sedam, bu çörekler ne kadar güzel olmuşlar..
Annenin ellerine sağlık canım. çayla ne güzel yemişsinizdir şimd :))
seni öpüyorum hayatım
sedacığım merhaba
harika olmuş harika ellerine sağlık süper gözüküyorr..
aslı
Seda' cığım bayılırım keteye. Çocukluk yıllarımda karşı komşumuz Bayburtluydu ve onun kete yapmasını iple çekerdim. Şimdi tarifine rastlamak çok güzel bende deneyeceğim kesin. Bu arada ziyaretini özler oldum. Linklerindende kaldırmışssın sanırım sitemi :(
Sevgiler..
Sevgili Seda,
Annem yapar bize de sağolsun. Ne lezizdir bilirim. İçindeki o un kavurması müthiş bir tad verir. Ağır da olmaz dediğin gibi. Anneciğinin ellerine sağlık, sen de sağol fotoğraflayıp tarifi verdiğin için:)
Sevgilerimle...
Seda, keteyi duymuştum ama tarifini bilmiyordum. Yapabilir miyim acaba merak ettim şimdi? Yapabilirsem eğer pide yerine iyi bir alternatif olacak. Bu arada anneciğinin de ellerine sağlık.Sevgiler,
merhabalar bizdede çok sık kete yapılır tabi anneciğimin ellerine sağlık kayseri olduğu için çokda güzel yapar hala vbizim keteler ondandır. yaptıkça hepimizin hissesini ayırır bizde onları buzluğa koyarız ihtiyaç oldukça çıkarır ikram ederiz
Seda
Cok lezzetli gorunuyor. Simdi denemenin zamanidir dimi :)
Sevgiler
merhaba, blogunuz ve yemekleriniz çok hoş, kete yi görünce kayserilisin sandım ama yanılmışım, kayseri de de çok yapılıyor kete, özellikle de ramazanda , sahurda yemek iyi oluyor. ellerinize sağlık
keteyi çok severim ama kendim ilk defa yapmak istiyorum tarif için çok teşekkürler kızlarıma süpriz yapmak istiyorum deneyen herkeşe afiyet olsun
Qualitу poѕtѕ іs the іmportant tο attract the vіewers
to pаy a quick vіsit the wеb sіte, thаt's what this site is providing.
My site SEOPressor V5 review
Yorum Gönder