
Aintab Çorbası
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1,5 yemek kaşık un
- Tuz
- 6 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 kaşık un
- Nane,tuz
İnce bulguru ılık su ile ıslatıp şişmesi için 10 dakika beklettim sonra içine 1,5 yemek kaşığı un ve tuz ekleyerek yoğurdum ufak parçalar koparıp fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yaptım.Et suyunu kaynatım içine bulgur köftelerini attım 10 dakika sonra haşlanmış yeşil mercimeği ve erişteyi ekledim erişte yumuşayınca yoğurt,un ve yumurtayı çırpıp kaynayan çorba suyu ile ılıklaştırarak yavaş yavaş çorbaya ekledim kaynayana kadar pişirip nane ile servis yaptım.
Havuçlu Etli Pilav
- 250 gr sotelik et
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet havuç
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- Tuz,karabiber,çay kaşığının ucu ile tarçın
Pirinçleri sıcak su ile ıslatıp yarım saat beklettim, yağda eti kavurdum üzerine rendelenmiş havucu ekleyip kavurdum sonra prinçleri kavurdum karabiber,tuz ve tarçın koyup üç bardak kaynar su ilave edip pişirdim.Afiyet Olsun.
Kremalı Mantarlı Biftek
- Yarım kg. biftek
- Yarım çay bardağı yağ
- 1 adet soğan
- 250 gr mantar
- 1 kaşık domates salçası
- bir çay bardağı süt
- 1 çay bardağı krema
- Tuz,karabiber,kekik
Tencere yağı koyup biftekleri hafif kızarttım sonra yağdan aldım aynı yağa ikiye bölüp piyazlık yarım ay şeklinde doğradığım soğanı ekledim kavurdum salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurdum mantarları doğrayıp ekledim biraz pişince etleri ve sütü ekledim iyice pişirdim etler pişince tuz ve karabiberi ekledim ,yemeğin içinden etleri aldım kalan kısma krema ekleyip kaynattım servis esnasında bifteğin yanına kremalı karışım koydum kekikle servis yaptım.
23 yorum:
Ramazani öyle bir mahallede ve belki öyle bir apartmanda yasamak isterdim,ama malesef burda ramazan oldugu ancak bir sey yemedigin icin anlayabiliyorsun.Biz yeni tasindigimiz yerde tek bir tanidigimiz olmadigindan ve diyer sevdiklerimizden cok uzakta oldugumuz icin yalniz geciriyoruz,malesef.Menü cok harika,cok lezetli görünüyor.Ellerine saglik.
Seda'cığım,
Çok güzel anlatmışsın canım,gönlüne sağlık.Ayrıca çok lezzetli yiyecekler ve şık sunumunla katılmışsın Kevgir'e,tebrikler!!Ellerine sağlık!
Kocaman öpüyorum seni.
Sevgilerle.
Canım Sedam,
yanımızda olduğun için, bizi kırmayıp tariflerini paylaştığın için çok teşekkür ederim hayatım..
Seni sımmmsıkı kucaklıyorum.
cok guzel hazirlanmissin cok lezzetli gorunuyor
ellerine saglik
Çok güzel tariflerle renklendirmişsin bu ayki dergiyi,eline sağlık canım.Zevkle okudum dergiyi....Selamlar.....
selam...
bizim payımızada düşermi acaba...yeme konusunda....
ellerine sağlık...hepsi nefis görünüyor..helede pilav...bana gülümsüyor gibi geldi bana...
cANIM BENİM LEZZETLERİNDEN BİR ŞÜPHEM YOK EMİNİM ÇOK LEZZETLİ OLDUKLARINA. AMA SUNUMUNUDA ÇOK GÜZEL YAPMIŞSIN ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM
Sedacım uzun zamandır uğrayamadım bir tembellikki sorma msn bile açamıyorum sanırım artık kendime gelme zamanı :) her zamanki gibi lezzetlerin birbirinden güzel olmuş emeğine sağlık canım.selamlar sevgiler.
Seda'cım yemeklerin hepsi çok şık ve nefis görünüyor. Ellerine sağlık.Sevgiler, iyi ramazanlar...
merhaba,
canımcım sedacım kevgire verdiğin güzel desteğin ve bir o kadar güzel yemeklerin için tşkler
ellerine sağlık canım
sevgiler
ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELİNEDE SAĞLIK AFİYETTE OLSUN
hepside birbirinden güzel tarifler..ellerinize sağlık..sevgiler
bu dergi öyle keyif veriyor ki bana insanı eski blue jean dönemine götürüyor ayrı bir zevk yani
her şey çok güezel görünüyor
ellerine sağlık
bu dergi öyle keyif veriyor ki bana insanı eski blue jean dönemine götürüyor ayrı bir zevk yani
her şey çok güezel görünüyor
ellerine sağlık
Seda'cigim,
Ellerine saglik, neler yapmissin, afiyet olsun tadanlara.
Sevgilerimi gonderiyorum
Kuru ve sevimsiz görüntüden arınmış ve enfes bir ikrama dönüşmüş pilavına bayıldım..Doyurucu ve lezzetli görünüyor..Ellerine sağlık şekerim
Ellerine sağlık Seda, üçü de birbirinden güzel ama ben pilava bayıldım.
Yanlış anlamassan çorbanın tarififni nereden aldığını merak ettim. Sanırım bilmediğim bir Antep yemeği buldum.
eşekkür ederim paylaştığın için.
Sevgileri hayırlı iftarlar...
canim ellerien saglik ne guzel bir katilim olmus harika tarifler mmmmmm elelrine saglik canimmm
seda cnm..dergide de okudum tariflerin birbirinden harika...ramazanla ilgi yazın da çok hoş..selamlar..
çok zengin ve leziz bir menü...eline, emeğine sağlık.özellikle çorba hayranlık uyandırıyor.
makarnacik.blogcu
Sedacığım,
Umarım diğer adet ve göreneklerimizde zamanla gerçekleşen değişim,Ramazanlar ve bayramlarda ki o heyecanı da alıp götürmez bizlerden..Ve dilerim ki çocuklarımız da bizlerin yaşadığı aynı heyecan ve anılara ortak olup kendilerinden sonraki nesillere de bunları layıkıyla aktarırlar..
Sevgiler
Seda'cigim, Aintab corbasini mutlaka denemem lazim diyorum. Hem bulgur, hem mercimek cok guzel bir sey olmali, ustelik de cok saglikli. sagolasin guzel tarifin icin. Cok sevgilerimle,
hepsi harika olmuşlar ellerine sağlık bayıldım bayıldım :)))
aslı
Yorum Gönder