18.01.2010

Görkem Çorbası

Havalar buz gibiyken içimizi ısıtan bir tarif vermek istedim, biz bu çorbayı Görkem isimli bir lokantada içip çok beğenmiştik içindekilere dikkatlice bakıp evde deneme yaptım normalde içinde haşlanmış kuzu eti vardı ama ben koymadım bol ekşili acılı bir tadı var denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sumak ekşisi
  • yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • kaynamış su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı ufak bulgur köftesi
  • nane pul biber

Bulgur Köftesi için

  • 1 su bardağı ince bulgur, su,tuz, 1 yumurta,2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Bulguru sıcak su ile ıslatıp beklettim bulgur şişince tuz, 1 yumurta ve tereyağını ekleyip nohuttan biraz büyük bulgur köfteleri yaptım.

Çorba için yağda soğanı kavurdum, kırmızı biberi ince ince doğrayıp soğanın üzerine ekledim biberler kavrulunca biber ve domates salçasını üzerine sarımsağı ekledim kavurdum kaynar suyu ve sumak ekşisi ile birlikte nohut, bulgur ve bulgur köftelerini ekledim köfteler pişince ocaktan alıp üzerine nane ve pulbiber serpip tencerenin kapağını kapattım. Afiyet Olsun.

25 yorum:

zerrin-misss dedi ki...

:)) çoook güsel olmuş sedam..

ellerine sağlık. ben bayılırım böyle çorbalara içine köftede atılır bunun tadından yenmez...

öperim yanaklarından :)

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Bol ekşili ve sıcacıkkkk nefisss ellerinize sağlık...
Sevgiler...

diyalogyemekleri dedi ki...

seda nefis görünüyor bu çorba,tam bu havaya uyğun..ellerine sağlık.slmlar

birsence dedi ki...

ellerine sağlık canım benim mutlaka denemek isterim...

Seda Yazıcı dedi ki...

ellerinize sağlık ,harika gözüküyor
sevgiler

Mutfak Havlusu dedi ki...

Bol ekşili ve acılı!
harika!
acı en çok düşkün olduğum ekşi değil ama çorbasever biri olarak tarifi kaptım,teşekkürler!

Adsız dedi ki...

ellerine saglik
bu soguk havalarda gercektende mis gibi sicacik corbaya kim hayir diyebilir

www.yenitadlar.logcu.com

Özlemhan dedi ki...

Damak zevkine güvenen birisi olarak eminim çok güzel olmuştur Ellerine sağlık canım

Eya dedi ki...

Sedacigim cok degisik ama bir o kadar lezzetli görünen bir corba...ellerine saglik, sevgiler

zehra

mis kokulu lezzetler dedi ki...

Ellerinize sağlık içinde yok yok.Hemde çok besleyici.İzmirden sevgiler.Mine

Adsız dedi ki...

Yes indeed, in some moments I can reveal that I agree with you, but you may be inasmuch as other options.
to the article there is even now a definitely as you did in the go over like a lead balloon a fall in love with issue of this beg www.google.com/ie?as_q=adobe photoshop cs3 extended 10.0 ?
I noticed the phrase you procure not used. Or you partake of the black methods of inspiriting of the resource. I have a week and do necheg

Peri Tozu Fotograf dedi ki...

Eksili seylere bayilirim.
Cok lezzetli gorunuyor.Ellerinize saglik

mutfakteyze dedi ki...

Kahramanmaraşın sulu yağlı köftesine benziyor ellerinize sağlık çok güzel olmuş.. ismi de çok ilginç

estergonyesil dedi ki...

Ne güzel bir blog,çok ta besleyici bir çorba sevgiler bende beklerim...

GÜLSÜM dedi ki...

İLGİNÇ BİR ÇORBA ELLERİNE SAĞLIK... DENEMEK İSTERİM.
BENDE BEKLERİM

SerpiL dedi ki...

nefis görünüyor canım ellerine sağlık

zeliha (umutsepeti) dedi ki...

Harika olmuş ellerine sağlık..sevgilerimle..

birsence dedi ki...

sedacığım bebeğin oldumu çok merak ediyorum seni...

birsence dedi ki...

ayyy Allah analı babalı büyütüsün...benim kızımda çok fena yaramaz:)))nazlı sinirli ve inat:))küçücük ama bir sinirlendimi kollarını titretiyor emmişyor çok fena...ama canları sağolun yeter...2 hafta büyükmüş ömer bebek benim kızımdan...çok çok öpüyorum canım...sağlıkla mutlulukla büyüt bebeğini...

Adsız dedi ki...

Merhaba; çorbanızı görmek beni çok mutlu etti, aslen Sivaslıyım ve annem bu yemeği çok yapar, aslında çorba değil bizim ekşili köfte dediğimiz bir yemek,sizin de belirttiğiniz gibi kemikli et ile yapılır, çorbada eksiklik de yok,maşallah,sadece köfteler yoğurulduktan sonra 1yemek kaşığı kadar un eklenip biraz daha yoğururuz,ama dağılmadan piştiklerine göre böyle de olur.Ellerinize emeğinize sağlık:)

Adsız dedi ki...

hi just registered ,, tinas

yasemin dedi ki...

içimiz ısındı gerçekten görüntüsüyle: ) ellerinize sağlık.. sizi blogumda görmek beni mutlu edecektir... sevgiler.. http://yasemininlezzetleri.blogspot.com/

Tez Hazırlama Merkezi dedi ki...

çok güzeller, maşallah tez hazırlama merkezi

Adsız dedi ki...

Yemek Kulübüm'ü kurduk! Siz olmadan olmaz :)

Mutfakta Hoş Seda merhaba,

Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman sarfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Bu harika blog için sizi kutlarız. Ellerinize, emeğinize sağlık!

Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel olarak özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık ve Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Yemek Kulübüm
www.yemekkulubum.com

elmalı kurabiye dedi ki...

Yemek Tarifleri

süper elinize sağlık