10.06.2008

Limonlu, Kek Tabanlı Cheesecake



Dün doğumgünümdü, Özlemciğim çok güzel bir sürpriz yapıp bizi evine davet etti hamile haliyle çok yorulup harika bir masa hazırlamıştı hele su böreği nefisti detayları sayfasından takip edebilirsiniz. Çok güzel bir doğumgünü pastası yapmış gerçi mumları dizerken yakaladım ve mani oldum ama afiyetle yedik. Mum üfleme kısmından kaçtım sanarken iş yerinde arkadaşlarımın çok güzel bir sürpriziyle şaşırdım ve mumları üfledim çok güzel bir gündü herkese çok teşekkür ediyorum.
Özlem'e giderken cheesecake yapıp götürdüm geçen sefer yaptığım limonlu cheesecake ile benzer fakat taban kısmını buzluktaki vişneli kakaolu kekimden yaptım labne kısmını azalttım bu haliyle herkes çok beğendi.


Malzemeler
Peynir Kısmı İçin
  • 2 paket labne (200 gr.lık paketten 2 adet)
  • 1 su bardağı tuzsuz süzme yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 6-7 damla limon esansı (yoksa önemli değil limon suyunu arttırabilirsiniz)
  • 3 yumurta

Taban Kısmı İçin

  • isteğe bağlı bisküvi yada artmış kek ben 5 dilim kadar kek kullandım
  • 2-3 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı

Buzluktaki 5 dilim keki ufaladım üzerine kremayı ekledim benim kekim nemli bir kekti krema yeterli geldi kuru bir kek kullanılacaksa krema oranı arttırılabilir, üzerine tereyağını ekledim yoğurdum, 18 cm lik kelepçeli kalıbımın tabanına yağlı kağıt serip tabanını sonra taktım üzerine yumuşattığım keki döşedim sonra krema kısmı için, labne peynirleri çırptım üzerine yoğurdu ekleyip çırptım ve şekeri ekleyip iyice çırptım, limon esansını kabuğunu ve suyunu ekledim en son tek tek yumurtaları ekleyip her yumurta eklediğimde azar azar çırptım. Karışımı kalıba boşaltıp derin bir fırın tepsisinin içine kelepçeli kalıbın yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı içine oturttum önceden ısıtılmış 180 derecede 40 dakika sonra 150 derecede 10 dakika pişirdim.Piştikten sonra iyice soğuması için fırında bekletip sonra üzerini kapatıp bir gece dinlendirdim.Afiyet Olsun.