31.10.2008

Tahinli ve Cevizli Sarma

Nihayet bilgisayarımın arızası çözüldü fakat resimleri bulamadık ne yapalım sağlık olsun dedik bu defada blogger yasaklandı ne yeni bir sayfa oluştumaya ne yeni birşeyler yapmaya hevesim kalmamıştı ki yasaklar kalktı tekrar sayfalarımıza kavuşabildik inşallah yeniden böyle tatsız olaylar yaşanmaz.

Bu tarif Fatoş Yağcı'nın Çaya Davet adlı kitabından oldukça lezzetli ve kolay bir tarif tahin sevenler için.

Malzemeler
  • 125 gr margarini eritip su bardağına koyup üzerini sıvıyağ ile tamamlayın
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

İçi için

  • 10 çorba kaşığı tahin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz (ben fındık kullandım)
  • 2 çorba kaşığı Türk kahvesi

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı toz şeker

Eritilmiş margarin-sıvıyağ karışımını,yumurtayı,yoğurt ve toz şekeri karıştırdım. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurdum.Hamuru dörde bölüp her parçayı yarım santim kalınlığında açtım , açtığım hamurun üzerine tahin sürdüm üzerine şeker ve ceviz serptim en üste kahve eleyip hamuru rulo şeklinde sardım. Sardığım hamuru iki parmak genişliğinde kestim üzerine toz şeker serpip tepsiye dizdim. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirdim. Afiyet Olsun.

14 yorum:

Disalce dedi ki...

sedacım ellerine sağlık...

bloglar kapanınca bendede bi isteksizlik oldu....emekler boşa gitti eyvah dedim ama tekrar geldi...

öptüm canım seni...

elma şekeri dedi ki...

Hmmmmmmm nefis.
Ellerinize saglik.....

Mutfak Havlusu dedi ki...

tahin ve ceviz bir araya gelmiş,sevilmez mi?

Adsız dedi ki...

bu tam bomba lezzet olmuşş

ellerine sağlık
sevgiler

Hülya dedi ki...

Çok güzel bir çay kurabiyesi olmuş.
Ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

İlk defa yapacagım bu etkınlıkde benı yalnız bırakmayacagınızı umuyorum arkadaslar....

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,Hanımlarla yapılan günlere,Beş çayına gelen misafirlere,Her biri birbirinden lezzetli tarifler...

http://porselendemlik.com/ http://www.birdemliksohbet.com/ http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati 29 için 03.11.2008 -16,11,2008 TARİHLERİ ARASINDA PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ‘NİN 29 EV SAHİBESİ OLARAK http://karabiberinmutfagi.blogspot.com/ OLARAK GÖREV YAPACAĞIM YANİ BEN YAPACAĞIM…

SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ETKİNLİGİMİZE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 29" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM ..
C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.
SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE...
TARİFLER PAZARTESİNDEN İTİBAREN YAYINLANACAKTIR..

EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR http://birdemliksohbet.blogspot.com/ İLETİŞİME GECEBİLİR....Yorum bırakın sıraya alalım sizleride :))

ebrulitatlar dedi ki...

Çok güzel olmuşlar Seda'cım. Ellerine sağlık. Sevgiler, işlerinde kolaylıklar..

Melek* dedi ki...

canım çok güzel gözüküyor ellerine sağlık..hayırlı akşamlar

NiNo dedi ki...

canim nefis gorunuyo ellerine sglik

yemek dedi ki...

Nefis bir tarif canim.
Resimlerin yenisi gelr bos ver. Rabbim gayri sikinti vermesin.
Muhabbetle...

yasemin dedi ki...

mrblr ;) sablonunuz cok tatli , bende kendime acil sablon yapmam gerekiyor , lptfen bana yardimci olurmusunuz hangi sitede ve nasil yaptiniz bana önerebileceginiz siteler varmis , simddien tskrlr ;) aeo

birsence dedi ki...

ellerine sağlık sedacığım...tahin herşeye çok yakışıyor zaten.......geliyorsun değilmi blogcu buluşmasına...sana linki atmıştım bu cumartesi ssaat14de bakırköy galeria madoda buluşmak üzere...

gülşen dedi ki...

merhabalar tarif çok güzele benziyor ama un miktarı çok gibi geldi gözüme kurabiyenin yapısı nasıl eğer size biraz sert geldiyse ben yaparken un ölçüsün azaltayımmı yoksa bu şekilde tam iyimi dersiniz:)
birde içine mesela haşhaş ezmesi ve şeker cevizde çok yakışır değilmi denemeli mutlaka,tashinlide harika ama türk kahvesini eklemeye cesaret edemeyebilirim:)
sonuç olarak bu tarifi denenecek listeme aldım,son bir soru sorsam,bu tarz uğraşlı kurabiyelerti önceden nasıl hazırlık yapacağüomı bilemiyorum çünkü misafirin gelmeden bir gün önce yapınca kurabiyenin tadı ilk günkü o hafif kıtırlık gidiyor bayatsı gibi oluyor sevmiyorum,bu konuda önerebileceğiniz birşey varmı,
mesela kurabiyeyi birgünönce tahinini sürüp sardık tepsiye dizdik pişirmeden buzdolabın alt gözüne koysak ertesi günü çıkarıp pişirsek nasıl olur sizce?
ikinci seçenektede hamurunu hazırlayıp hamur halde dondurucuya atsak,pişireceğimiz gün hamuru çıkarıp yumuşayınca içini sarıp pişirsek?
önerilerinizi bekliyorum,sevgiler...

Adsız dedi ki...

Gulsen Hn kurabiyedeki un olcusu gayet iyi oluyor ben misafir gelecegi zaman bir gun onceden yapip pisuriyorum bayatlamiyor.turk kahvesi cok yakisiyor denemenizi tavsiye ederim.
Seda