22.09.2008

Mantarlı Et Sote


Ramazanın sonuna yaklaşırken iftar davetleri son sürrat devam ediyor ,evde kalabildiğim zamanlarda bende ramazan sofraları hazırlamayı çok seviyorum bu sofra havalar bozmadan önce geçen hafta hazırlanmıştı çok güzel bir akşamdı, işte bu akşamdan eşime ne zaman "ne pişireyim" desem hep aynı cevabı aldığım mantarlı et sote tarifi ;

Malzemeler
  • 1 kg sotelik et
  • 750 gr. mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • sıvıyağ
  • salça
  • tuz,karabiber,pul biber

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurdum, salçayı ekleyip kavurmaya devam ettim, eti ekleyip pişmeye bıraktım o esnada mantarları doğradım limonlu suda beklettim pişmekte olan etlerin üzerine ilave ettim mantarın kendi suyu çekilince biraz sıcak su ilave edip pişirdim, üzerine tuz ve baharatları ekleyip ateşten aldım, tereyağlı bir pirinç pilavı ile servis yaptım. Afiyet Olsun.

21 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir masaydı abla.. Ellerine sağlık. ya çok acıktım resmi görünceee :P

sarımutfak-hande dedi ki...

MASA HARİKA ET SOTE SÜPER ELLERİNE SAĞLIK CNM
SEVGİLER
İYİ HAFTALAR

NiNo dedi ki...

mm cok lezzetli gorunuyor ellerine saglik canimmmmmm

MUTFAKISTAN dedi ki...

mantarli denememistim cok guzel olmali ellerine saglik,sevgiler

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

harika bir masa ve nefis bir tarif,ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Sofra cok güzel görünüyor.Ellerine saglik.Bende cok seviyorum iftar sofrasi hazirlamayi,nedeni malum insan hic yorulmuyor manevi bir enerji yükleniyor sanki.

Damak Tadı dedi ki...

Harika bir masa ve nefis bir yemek canım..Ellerine sağlık..Seda'm özledim canım çok..)

Öpüyorum o tatlı yanaklarından..


Sevgilerle..

Melek* dedi ki...

masa çok güzel mantarla etde çok yakışır birbirine ellerine sağlık

saniyesultan dedi ki...

hayırlı kandiller

Unknown dedi ki...

Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

Pastanı Seç dedi ki...

ellerine sağlık enfes görünüyor.

yaban mersini dedi ki...

sen bu masayı o güzel bahçende hazırlamıssın galiba..ellerine sağlık cnm..hayırlı bayramlar

şeker pasta dedi ki...

Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, 'Şeker' gibi lezzetlerinin devamını diliyorum... Şeker Pasta Banu...

ebrulitatlar dedi ki...

Seda'cım iyi bayramlar dilerim canım. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Sevdiklerinizle birlikte mutlu bayramlar dilerim...

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Sevgili Seda,

Ailen ve sevdiklerinle sağlıklı,huzurlu,mutlu,sevgi dolu,şeker tadında bir bayram diliyorum.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bayramınızı en güzel dileklerle kutlarım..

Aybike Ceylan dedi ki...

Bayramin kutlu, mutlu ve saglikli olsun. Daha nicelerine..

Sevgilerimi gonderiyorum.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

HER ŞEYİN GÖNLÜNÜZCE OLACAĞI BİR BAYRAM GEÇİRMENİZ DİLEKLERİMLE.
SVGLRR nUnU

NiNo dedi ki...

Cocukken hersey ne kadar guzeldi yada bizler cocuklugun verdigi saflikla herseyi temiz gorurduk. Arefe gunu yapilan temizlikler, baldan tatli tatlilarin hazirlanisi, kacamak bir iki lokma. Bayram oncesi cikilan alisverisler, alinan birbirinden guzel elbiseler, ayakkabilar. Kizsaniz elbisenin cantasi, sapkasi olacak. Erkekseniz cepsiz olmaz pantalon, para toplanicak. Hic unutmam bir komsumuz vardi Allah rahmet eylesin, o teyze hic bir bayram geri cevirmedi bizi. Bayram oncesi mis gibi kokan, yepyeni mendiller alir, arasinada para koyardi. Koskocaman lojman, 11 kat, her katta 6 daire, herkes tanidik. El opmekten yorulur, topladigimiz harcliklari cantamiza sigdiramazdik. O zaman insanlarin elimi boldu, simdi ne oldu hala anlamis degilim. Insanlar birakin para vermeyi, seker ikram etmeyi, kapiyi acmiyorlar. Guzel olan geleneklerimizi ne cabuk yitiriyoruz. Hic bir bayram eksik etmedi ailemiz bizden yeni giysileri, ayakkabilari, harcligi, hediyeyi. Biz sansli cocuklardik. Simdi oyle cok yalniz cocuk var ki!! Bayram vesile olsun, unutmayalim adetlerimizi. Ziyaret edelim yaslilarimizi, yalnizlarimizi. Oh bir hafta tatil deyip, nereye kacacagimizi bilmemezlik etmeyelim, bizde yaslanicaz bir gun, gozum kapida, kulagimiz zilde yavrularimizi bekliyecegiz. Bir tatli dil, bir guleryuz, cok gormeyelim, cok gormesinler bizede. Buralar cok sessiz, ne gelen var ne giden. Yapilan tatlilari birbirimize ikram ediyoruz ancak. Ne ana var yanimizda, ne akraba, ne baba ocagi var burda, ne kardes muhabbeti. Gurbetin acisini ceken bilir ancak, bos konusmaya ne hacet. Annem, babam, kardesim, guzel ninem ananem, tum akrabalarim, dostlarim, ben yine bu bayramda burdayim. Bu bayramda yalnizim. Siz birlikte olusunuzun kiymetini bilin. Az kaldi ramazan yaza gelecek, bende 8 senedir ozledigim o bayrami yasayacagim yaninizda insaallah. Ama siz bunun kiymetini bilin, kaybedince bulunmuyor cunku. Bu bayram diliyorum tum minik kiz cocuklarinin firfirli elbiseleri, kirmizi rugan ayakkabilari olsun. Tum erkek cocuklarinin papyonlu minik takimlari, gicir gicir ayakkabilari olsun. Yaslilar yalniz kalmasin bu bayram, oksuzun yetimin basi oksansin. Olmusler unutulmasin, hastalar ziyaret edilsin bu bayram. Bu bayram bayram gibi bir bayram olsun diliyorum...

yaban mersini dedi ki...

slm..hayırlı bayramlar..sana bir sobe yolladım..cvblarsan sevinirim.slmlar