24.12.2007

Sühendan Teyze Kurabiyesi

Herkesin kendi ile özdeşleşmiş her zaman aynı tat ile yapabildiği hamur işleri vardır ya; işte bunlar Sühendan teyzenin her zaman nefis , müthiş kurabiyeleri. Bİz o kadar beğendik ki ben bayramda hemen yaptım çok sevildi bisküvi gibi kıyır kıyır harika bir tat tavsiye ederim ;


Malzemeler

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)

  • 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)

  • 1 adet yumurta

  • 1 su bardağı nişasta

  • 2 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 adet vanilya

Üzeri İçin

  • 1 çay bardağı toz şeker

  • 1 yemek kaşığı tarçın

Margarin ile şekeri iyice yoğurdum üzerine yumurtayı ekledim yoğurdum sonra kuru malzemeleri ekleyip unu yavaş yavaş eleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettim. Hamuru merdane ile açıp kurabiye kalıpları ile şekillendirip yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif renk değiştirene kadar (kızarmadan)pişirdim.Üzeri için tarçın ve şekeri iyice karıştırdım kurabiyeleri fırından çıkınca sıcak sıcak tarçınlı karışıma buladım. Afiyet Olsun.

11.12.2007

Elmalı Rulo

Elmalı kurabiyeyi çok severim ama tek tek sekil verip pişirmek bana zaman kaybettiriyor Esra'nın tarifini görür görmez sevmiştim pratikliğini çok beğendiğimi deneyeceğimi söylemiştim, denedim ve çok sevdim artık elmalı kurabiyeyi bu şekilde yapmaya karar verdim işte tarifi ;

Malzemeler
  • 250 gr Margarin
  • 5 Su Bardağı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

İç Harcı

  • 5 Adet Elma
  • 5 Yemek Kaşığı Toz Şeker (Esra 3 yemek kaşığı koymuştu)
  • Yarım çay bardağı su(tarifte yoktu ben ekledim)
  • 1 Su Bardağı fındık(Esra ceviz koymuştu)
  • Tarçın
  • Üzerine Pudra Şekeri

Margarin,un,yoğurt,şeker,kabartma tozu ve vanilyayı yoğurup yumuşak bir hamur elde ettim. Elmaları rendeledim şeker ve yarım bardak su ile beraber pişirdim. Ocaktan alıca tarçın ve fındık ilave ettim soğumaya bıraktım. Hamuru ikiye böldüm merdane ile açtım içine elmalı harcı sürdüm rulo yaptım. Diğer hamurada aynı işlemi yaptım 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirdim. Afiyet Olsun.

5.12.2007

Zeytinli Açma














Mayalı hamur yapmayı çok seviyorum ama çalışınca zor oluyor geceden yapıp pişirsem sabaha taze kalmıyor sabah mayalasam çoook erken kalkmam gerekecek bende geceden hamuru mayalayıp dolapta beklettim sabah şekil verip pişirdim mis gibi oldular. Kimisinin içine zeytin ezmesi sürdüm kimisine sürmedim bir daha ki sefere kaşarlı yapmayı düşünüyorum.

Malzemeler

  • 2 yumurta (akı içine sarısı üzerine )
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un (yaklaşık 7 su bardağı)

İçine

  • yarım paket yumuşamış margarin
  • zeytin ezmesi
  • üzerine susam, haşhaş yada çörek otu

İki su bardağı ılık sütün içine mayayı ekledim üzerine şeker koyup tahta kaşıkla karıştırdım kabarana kadar beklettim. Sonra yağ, yumurta akları ve mayalı karışımı bir kaba alıp üzerine yavaş yavaş elenmiş un ekledim unun üzerine tuz ekleyip yoğurdum hamur elime yapışmayana kadar un ekledim yumuşak bir hamur elde ettim. Sıcak bir yerde hamuru mayalanmaya bıraktım. Mayalanma sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparım elimle açtım içine iki tatlı kaşığı kadar margarin koyup kapattım sonra yine açıp zeytin ezmesi sürdüm sonra simit gibi uzunlamasına rulo yapıp her iki yönünden tutarak ters yönlere çevirdim halka yapıp birleştirdim.

1.12.2007

Esra İçin ; Fındıklı Kurabiye

Esra ile blog sayfamı ilk açtığım dönemde tatlı yorumları sayesinde tanıştım sık sık birbirimizi ziyaret ettik birbirimizin tariflerini denedik üzücü haberini alınca mutfağa bile giremedim hiç görmediğim ama çok sevdiğim bir arkadaşımı kaybettim kevgir'in yeni sayısında Esra'nın tariflerinin yapılacağını duyunca ikimizinde denediği beğendiği fındıklı kurabiye tarifini tekrar yayınlamak istedim. Mekanın Cennet Olsun Esra...



Malzemeler


  • 1 paket oda sıcaklığında margarin

  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)

  • 3 su bardağı un

  • 1 su bardağı kırılmış fındık

  • fırından çıkınca bulamak için 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçın

Pudra şekeri,fındık ve margarini karıştırdım azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ettim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirdim.Bir kabın içerisinde pudra şekeri ve tarçını karıştırdım fırından çıkan kurabiyeleri tek tek bu karışıma buladım.Afiyet Olsun.