Mayalı hamur yapmayı çok seviyorum ama çalışınca zor oluyor geceden yapıp pişirsem sabaha taze kalmıyor sabah mayalasam çoook erken kalkmam gerekecek bende geceden hamuru mayalayıp dolapta beklettim sabah şekil verip pişirdim mis gibi oldular. Kimisinin içine zeytin ezmesi sürdüm kimisine sürmedim bir daha ki sefere kaşarlı yapmayı düşünüyorum.
Malzemeler
- 2 yumurta (akı içine sarısı üzerine )
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un (yaklaşık 7 su bardağı)
İçine
- yarım paket yumuşamış margarin
- zeytin ezmesi
- üzerine susam, haşhaş yada çörek otu
İki su bardağı ılık sütün içine mayayı ekledim üzerine şeker koyup tahta kaşıkla karıştırdım kabarana kadar beklettim. Sonra yağ, yumurta akları ve mayalı karışımı bir kaba alıp üzerine yavaş yavaş elenmiş un ekledim unun üzerine tuz ekleyip yoğurdum hamur elime yapışmayana kadar un ekledim yumuşak bir hamur elde ettim. Sıcak bir yerde hamuru mayalanmaya bıraktım. Mayalanma sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparım elimle açtım içine iki tatlı kaşığı kadar margarin koyup kapattım sonra yine açıp zeytin ezmesi sürdüm sonra simit gibi uzunlamasına rulo yapıp her iki yönünden tutarak ters yönlere çevirdim halka yapıp birleştirdim.
28 yorum:
CANIM MİSSS GİBİ OLMUŞ AÇMALAR...ELLERİNE SAĞLIK....ÇALIŞAN HANIMLARA MAYALI HAMUR ZOR OLUYORDUR,HAKLISIN....AMA SEN ÇOK GÜZEL BU SORUNU ÇÖZMÜŞSÜN:)SEVGİLER....
Nefis olmuş açmalar Sedacım..Nedense benim gözüm hep korkmuştur açma yapmaya ama ilk fırsatta deneyeceğim..Görüntüyle beni fişteklediğin için teşekkürler :)
Kocaman sevgiler
Sedacım iyiki biz aynı yerde çalışmıyoruz yoksa 100 kilo olurduk herhalde bir gün sen yapar getirirdin bir gün ben.hem hamur işlerini yerdik hemde ayvayı:))şaka bir yana akşamdan mayalanınca istediğin gibi olmasına sevindim canım.Burdan harika görünüyorlar
merhaba
harıka görunuyor. ellerine sağlık.
sevgilerimle..
Çok güzel olmuşlar. Ellerine sağlık:)Kaşarlı yaptığında kaşarı rende mi dilim mi koyacaksın?
Sevgilerimle...
offfff zeytini tek sevmiyorum ama biole hamur isinde bayiliyorum :D ellerine saglik seker
aynı dert bende de var
mayanlanması bitince mi dolaba koycaz
yoksa yoğurup direk mi
çok güzeller
ellerine sağlıkkk
Fıstık içim sedam,
nefis olmuş. Ben de mayalı hamuru buzdolabında bekletirim sabah erken bişiler yapacaksam...
zeytin açmaya çok yakışıyor yanına domates ve çay offff :)
ellerine sağlık canım benim.
www.misssgibi.com
ellerine saglik cok guzel gorunuyor canim hamuru gece mayalamak cok iyi fikir hic dusunmemistim dedigin gibi ne guzel sabah hazirlayip pisirmek pazar gunu acmalarini bende pisiricem sevgiler
canim acmalar harika gorunuyor
birtanecik alip kaciyorum:))
www.yenitadlar.blogcu.com
Ellerine sağlık çokgüzel olmuş açmalar. yumuşacık görünüyor. sevgiler
Sedoş çok güzel olmuşlar. Nefisler. Ellerine sağlık. Sevgiler..
Abla süperrr olmuş açmalarr... görüntü de çok güzel .. ama ne yazıkki biz bu güzelim mamalardan mahrum kaldık artık :( Ellerine sağlık ablamm :))
harika olmuşlar ellerine sağlık canım.sevgilerimle
Tatlı Sedam seni çokkkkkkkkk öpüyorum.Çok özledim sana yorum yazmaya canım.Ayrıca çok teşekkür ederim.
Açmaların her zamanki gibi çok nefis görünüyorlar,ellerine sağlık tatlım.Sayfan çok şık olmuş,sanırım eklemeler yapılmış ve çok da yakışmış.İyi günlerde güzel tariflerde kullan.
Güzel bir hafta sonu diliyorum canım.Sevgiler
Mayalı bir hamura getirdiğin pratik yönteme bayıldım.Ellerine sağlık canım;)
Sevgiler...
Hımmmm, becerikli kadının hali de bir başka oluyor. Hamuru geceden mayala, sabaha pişir; yahu ben sabah işe giderken pastaneden poğaça almaya bile üşeniyorum :))) Kocaman sevgiler
off off çalışınca ne zor olur bilirim.. ben de istiyorum ekmek yapayım poğaça yapayım. ama dediğin gibi zor oluyor.. ama sen kısıtlı zamanda harika açmalar yapmışsın..
ellerine sağlık Sedacım..
Harika olmus, ellerine saglik.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
Ellerine sağlık canım. Ne güzel olmuşlar. Zeytinli hiç tatmadım ama denemek gerek.
Sevgiler...
yaaaaaaaaaa
mayalı hamurlar helede açma dayanamamki ben.
nerden bulucam şimdi.seninkilerden aldım gittim.
baaaaayyyyyy
canımmmmm....
üst üte gelen işler hastalık filan derken değil blog açmak bilgisayara bile yaklaşamadım:(bir fırsat bulup açıncada senin eşsiz açmalarınla karşılaştım....kokusu burnuma buram buram geldi.....çok güzel gözüküyor....ellerine sağlık....sağlıkkkkk ve afiyetle canım benimmm...
sedaam nefis olmuş...
dediğin gibi sabahda erkenden kalkılmazki..ee sıcak olması içinde en iyisi akşamdan yoğurup sabah şekil vermek.. o bile zaman alıyor ...şekli bile gece verilebilir belki..sabaha kadarda genleşe genleşe koccaman olur hiç değilse....
ellerine sağlık....çok güzel...
ay arkadaşım ne güzel de güşürmüşün açmaya bende bayılırım ellerine gönlüne sağlık
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için.
Sevgiler
Seda
merhaba benim adimda seda tarifleriniz cok guzel özellikle cikolatali acma harika oldu.bende bir blog sitesi acmak istiyorum nasil yapabilirim yardimci olusmusunuz.Fotograflarin üzerindeki mutfakta hos seda yazisini nasil yaziyorsunuz.tesekkurler
Seda merhaba;
tariflerimi beğenmene çok sevindim teşekkür ederim.
Blog oluşturmak için benim sayfamın en üstünde gri bir çubuk üzerinde blog oluşturun yazısı var orayı tıklayınca sana blog oluşturman için gereken yolları gösterecektir.
Resimlerin üzerindeki yazıyı ise photoshop ile yazıyorum.
Umarım yardımım olmuştur
Sevgiler
Başka bir tarifte mahlep de vardı malzemeler arasında ,ben tuzlu kurabiyeye koyuyorum mahlebi inanılmaz yakısıyor. Guzel bir koku ve lezzet veriyor. Açma yapmayı ilk defa deneyecegim bu yuzden nasıl bir sonuc verir bilemedim. En iyisi ilk tarifte eklememek..
Yorum Gönder