PATATESLİ BUZLUK BÖREĞİ
Bu böreği eskiden çok yapmama rağmen bir kaç senedir hiç yapmamışım tarifi Portakal Ağacında görünce tekrar denedim.
Malzemeler
- 3 adet yufka
Harcı İçin
- 4 adet patates (haşlanıp rendelenecek)
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- istege bağlı miktarda ufalanmış beyaz peynir
- 125 gr tereyağı (eritilip ılınmış)
Üzerine
- ufak parçalarda tereyağı
- kaşar peynir rendesi
- pul biber
Patatesleri haşlayıp rendeledim üzerine peyniri ekledim yumurtaları kırdım sütü ve tereyağını ekleyip karıştırdım. her yufkanın arasına bu harçtan sürüp üç kat yufkayı rulo yaptım streçe sarıp 15 dakika buzlukta beklettm sonra dilimleyip her dilimin üzerine tereyağı kaşar ve pulbiber ekleyip 190 derecede pişirdim. Afiyet Olsun.