30.05.2008

Taze Fasülye Salatası

Hava ısınmaya başladıkça yemeklerden hafif olanlarını tercih etmeye başlıyoruz, bu salatayı ilk defa Sühendan teyzenin yemek davetinde yedim tarifini alıp hemen denedim çok hafif güzel bir salata oluyor tavsiye ederim.

Malzemeler
  • İsteğe bağlı miktarda taze fasülye
  • tuz
  • yoğurt
  • sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez

Taze fasülyeleri ayıklayıp yemeklik şekilde doğradım, kaynar tuzlu suda haşladım süzgeçe alıp iyice süzülsün diye bir saat kadar bekledim. Yoğurt, mayonez,tuz ve dövilmüş sarımsağı karıştırıp fasülyelere ekledim. Afiyet Olsun.


20.05.2008

Tahinli Minik Kurabiyeler


Eve erken gittiğimde hemen malzemeleri dolaptan çıkarıyorum değişik birşeyler denemeyi düşünüyorum ama birşey yapacak gücü bulamayıp dinlenmeyi yada temizlik yapmayı tercih ediyorum, nihayet dün annemin okuttuğu mevlid için mutfağa girme fırsatım oldu tahinli kurabiyeleri yaptım kardaşlerim ve misafirler çok beğendiler birer lokmalık nefis bir tat oldu tahin seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim. Tarif blogcu arkadaşlarımdan Zeynep'e ait.

Malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • üzerine elemek için kakao

Un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırdım üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında yoğurdum ufak ufak yuvarlayıp tepsiye dizdim 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim biraz ılınınca üzerine kakao eledim. Afiyet Olsun.


8.05.2008

Kabak Yemeği

Nihayet kendime geldim ve mutfağa girebildim tam yaz için hafif hemde çabucak olan bir yemek yaptım, aslında içine dereotu koysam daha güzel olurdu ama evde kalmamıştı biz bu haliyle çok sevdik üzerine yoğurt ve dereotu konuluyordu tarifte , tarif Gülriz Sururi'ye ait ama ben kendimize göre azalttım malzemeleri ve bir dahakine kesinlikle dereotlu yapacağım.

Malzemeler (4 kişilik)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet büyük kabak
  • 3 adet domates
  • 5 diş sarımsak (tazesi çıkmış ben onu kullandım)
  • dereotu (ben kullanmadım)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz,kırmızıbiber, karabiber

Soğanları soyudm ikiye böldüm sonra piyazlık doğradım teflon tencerenin dibine dizdim, kabakları yıkayıp boyundan ikiye böldüm yarım ay şeklinde doğradım soğanların üzerine dizdim, sarımsakları kabağın üzerine en üstede kabukları soyulmuş yarım ay doğranmış domatesleri dizdim tuz, kırmızıbiber ve karabiberi döküp sıvı yağı gezdirdim, kısık ateşte kabaklar pişene kadar pişirdim. Yoğurt ve dereotu ile servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.