17.02.2007

Sembüsek (Kapalı Lahmacun)



Hamuru İçin

4,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya + 1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar ılık su
tuz

İçi İçin
500 gr kıyma
2 adet soğan + az sıvıyağ
2 tane sivri biber
2 tane domates
yarım çorba kaşığı biber salçası
maydanoz
tuz, krmızı biber
Hamur için;mayayı 1 su bardağı ılık su ile erittim biraz bekledim,sonra unu ve tuzu ekleyip gerektikçe ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurdum.Hamrun üzerine nemli bir bez örtüp mayalanması için yarım saat kadar beklettim.
İç malzeme için; soğanı yağda kavurup salçayı ekledim onuda kavurup üzerine kıymayı ekledim rengi değişene kadar kavurdum domates ve biberi ekleyip pişirdim en son maydonazları kıyıp ekledim ve ocaktan aldım.
Hamurdan iri bezeler koparıp tabak büyüklüğünde açtım ortasına kıymalı harsı ekletip hamuru kapattım,üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirdim.Afiyet Olsun.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

18 yorum yazılmıştır
Yazan: diyalogyemekleri | Tarih: 17/2/2007
Konu: selamm
nefis görnüyor.bu saatte karnım acıktı şimdi..çok tehlikeli..ayrıca pastaya ve kurabiyelere bayıldım...süperr..ben hiç görmedim o kalpli çikolatalardan nerden aldın acaba..selamlar..
Bağlantı »

Yazan: Rabia | Tarih: 17/2/2007
Konu: bebeklimutfak.blogspot.com
Sedacığım lahmacunu kapalı olarak hiç düşünmemiştim. Güzel fikir. Evde yapabilmek adına. Bizi biliyorsundur. Bu tür yemekler semt fırınlarında yaptırılır. Ama evde de bu şekilde yapmak kolay olacaktır. Ellerine sağlık cnaım.
Sevgilerimle...
Bağlantı »

Yazan: illedeyemek | Tarih: 17/2/2007
Konu: günaydın
canım kapalı lahmacun nefis olmuş,sadece içini bile ekmek arası yerim:)
Pastanda harika eline sağlık...
Bağlantı »

Yazan: yaseminle | Tarih: 17/2/2007
Konu: SELAM
Canım ellerine sağlık lezzetinin kokusu buraya kadar geldi.İleriki günlerde denicem sevgiyle kal
Bağlantı »

Yazan: 19741974 | Tarih: 17/2/2007
Konu: selam
adını ilk defa duydum doğrusu ellerine sağlık lahmacunun kapalısı açığı hiç farketmez
sevgiler
Bağlantı »

Yazan: gulizce | Tarih: 17/2/2007
Konu: canım
lahmacun olsunda açık kapalı farketmez çiçeklerde mis gibi kokuyordur ben ufaklıklardan yetiştiremiyorum ama çok severim çiçekleri
Bağlantı »

Yazan: GÜNEBAKANTARLALARI | Tarih: 17/2/2007
Konu: ;)
Adını hiç duymadığım bu şey de nedir derken aaaa arkadaşım lahmacun yapmış dedim.Ellerine sağlık.
E o çiçeklere ne demeli.Hele galvaniz saksılarına,hele de renklerine.Benim de yeni bir sümbülüm var ama boynunu bükmeye başladı bile.Var mı özel bir bakımı sümbülün?Kaktüs çürütmüş biri olaraktan sümbülle nasıl başa çıkarım şaşırdım kaldım:(
Bağlantı »

Yazan: isimsiz | Tarih: 17/2/2007
Konu: slm
Canım ya şimdi canım lahmacun çekti birtanesinide ben alabilirmiyim
Bağlantı »

Yazan: Nükhet | Tarih: 18/2/2007
Konu: slm
Sembüsek, ilk defa duydum, hoş bir isim:)) Ellerine sağlık...
http://www.yemeksitesi.de/
Bağlantı »

Yazan: SeldaErcan | Tarih: 18/2/2007
Konu: Selamlar
Sedacım ellerine sağlık. Seni sobeledim bu arada . Cevaplarını bekliyorum. Sevgilerimle.
Bağlantı »

Yazan: esramutfakta61 | Tarih: 18/2/2007
Konu: merhaba
kıymalı etli olsunda nasıl olursa olsun, ister pide ister lahmacun,elinize sağlık. çiçeklerle maalesef aram çok iyi değil fakat saksılarınız çok hoşuma gitti.
Bağlantı »

Yazan: hayat73 | Tarih: 18/2/2007
Konu: slm
bu çöreği hiç fırında denemedim
aynısını yağda kızarttım ama fırında yapınca heralde
daha hafif olur
Bağlantı »

Yazan: cedene | Tarih: 18/2/2007
Konu: slm
merhaba sedacım harika bir tarif ama aşk pastası dahada ilgimi çekti süper ellerine sağlık sevgilerr damla
Bağlantı »

Yazan: sedailhan | Tarih: 18/2/2007
Konu: merhaba
süheylacım; yenibosna çobançeşmede koçtaş var onun içinde haribo şekerlemecisi var orada çeşit çeşit çikolata bulabilirsin.

rabiacım ;keşke antepteki gibi fırınlara verebilsek buradada hem daha gzel pişer hemde zahmetsiz olurdu :)

hilalciğim; laf aramızda bende hemen ekmeğime azıcık koyup yedim :)

yasemin umarım beğenirsin.

özlem benim içinde durum aynı :)

gülizciğim olsun senin çocukların daha güzel çiçekler :)

hülyacığım bloguna cevap verdim ama buradanda tekrar edeyim sümbülleri az suluyorum ama malesef ömürleri kısa :(

isimsiz; alabilirsin tabi :)

nükhet teşekkür ederim.

seldacığım cevaplarımı inşallah bu hafta vereceğim biraz yoğunum bu ara ama aklımda cevaplarım gelecek :)

esracığım benim içinde farketmez lahmacunu çok severim :)

hayat ben kızartarak hiç yapmadım ama böyle çok hafifti

damlacığım beüenmene sevindim.


Bağlantı »

Yazan: aintabsofrasi | Tarih: 21/2/2007
Konu: çiçekler
merhaba seda, çiçeklerini görünce sormadan edemedim. Bu sene ben de 3 tane lale diktim. İlk önce evin içindeydi 2 si başlarını uzatıp 4-5 cm. ancak uzadı bir tanesi de baya bir uzamıştı. Sonra bana lale dışarı çiçeği içerde çiçek açmaz dediler ben de balkonumun güneş alan yerine koydum.2-3 günde bir suluyorum. Ama büyümeleri durdu! Daha büyüyeceklermi bilmiyorum, seninki çiçek bile açmış. bilgin var mı bu konuda? Ben biraz dikmekte mi geç kaldım acaba aralık ayının sonunda dikmiştim.
Bağlantı »

Yazan: sedailhan | Tarih: 21/2/2007
Konu: merhaba
naileciğim;sanırım doğru zamanda ekmişsin aralık gibi ekiliyor nisanda çiçek açıyormuş ben dikili aldım , aldığım yerdeki görevli bayan içeridede dışarıdada durabileceğini söylemişti ben evde büyüttüm az su verdim tomurcuk çıktıktan sonra hızla boyuda uzadı çiçeği açtı ve malesef artık yaprakları bile döküldü :( zaten az ömürlü oluyormuş çiçeği umarım senin lalelerinde kısa zamanda çiçeklenir.
sevgiler
Bağlantı »

Yazan: Pınarın Kulubesi | Tarih: 23/2/2007
Konu: çook güzel
Çiçeklerin çok güzel olmuşlar, baharda açan en güzel iki çiçek, lale ve sümbül
Sümbül ün kokusuna, lalenin de görüntüsüne bayılıyorum. Her gün bu ikisinin karşında olması çok güzel..
sevgiler

Bağlantı »

Yazan: ayten | Tarih: 25/2/2007
Konu: merhaba
Her şey çok güzel.Ellerinize sağlık. Ben de beklerim