30.03.2007

Portakal Reçeli ve Kandiliniz Mübarek Olsun..

Reçel yapmaya geçen sene çilek ile başladım sonra tatlısını çok sevdiğim ayva reçeli yaptım ve en son artık mevsimi geçmeye başlayan portakalın kabukları ile reçel yaptım bu kadar güzel olabileceğini tahmin etmemiştim artık kahvaltılarımıza eşlik ediyor.

Malzemeler

6 tane kalın kabuklu portakal
1 kg şeker
2 portakalın suyu
yarım limon suyu

portakalların kabuklarını iki parmak kalınlığında dikey olarak kestim sonra her parçayı rulo yapıp yorgan iğnesi ile ipe geçirdim bu şekilde üç tane dolu ip portakal kabuğu oldu uçlarına düğüm atıp ağzı kapalı bir tencerede sabaha kadar beklettim.Sabah portakalların üzerini geçecek kadar su koyup kaynattım sonra suyu döktüm portakalın acısı çıkana kadar bu işlemi üç defa tekrarladım sonra şekeri ve iki portakalın suyunu ekleyip ertesi güne kadar beklettim.Ertesi gün reçeli kaynatmaya başladım yoğunluğunu anlayabilmek için porselen bir tabağa reçelden bir kaşık koyup beklettim soğuyunca kıvamı dahada koyulaşacağı için tabaktaki koyuluğuna göre kaynatma işlemine devam ettim ocaktan almadan beş dakika önce limon suyunuda ilave edip ocaktan aldım.Ilınınca ipten kabukları kavonoza çıkarıp üzerine reçelide boşalttım.Afiyet Olsun



28.03.2007

Nazmiye Sultanın Şip Şak Poğaçası :)

Geçenlerde şehirdışında üniversite okuyan kardeşim birkaç günlüğüne geldi ,annemlerde çay içmek için masa hazırlıyoruz söylemesi ayıp masamızda kurabiyeler ,börekler,kahvaltılıklar var kardeşim "ayy keşke poğaça yapsaydık" dedi annem hemen bir çırpıda bu harika poğaçaları yaptı ; ben önce margarini oda sıcaklığına getiririm yumurtayı önceden dolaptan çıkarırım uzun uzun hamur yoğururum annem bunların hiçbirini yapmadan bir poğaça yaptı ve inanın bir tepsiyi hemen bitiriverdik yani tek kelimeyle harikaydı.Zaten annelerin yaptığı herşeyin tadı başka oluyor Allah başımızdan eksik etmesin onları.

Malzemeler

yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tane kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
içi için peynir

Bütün malzemeler karıştırılarak un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulup içine peynir koyup 175 derecede pişirdik.

26.03.2007

Kurabiye Makinamla İlk Kurabiyelerim

Sevgili Zuhal kahvaltıya gelirken sağolsun bana bir kurabiye makinası hediye getirmişti bende pratik bayanlar bloğunda bu makina ile yapılan kurabiye tarifin görünce hemen denedim bisküvi tadında kurabiyelerim oldu makina için Zuhal'e tarif için pratik bayanlara teşekkürler.

Malzemeler

2 yumurta
2 çay bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket margarin (yumuşak)
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Önce sıvı malzemeleri karştırıp ardından yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ettim kurabiye makinasına doldurup kiminide normal kalıplarla şekillendirdim.200 derecede rengi değişene kadar pişirdim.Afiyet Olsun.
Yine kahvaltıya gelirken sevgili arkadaşım Ufuk'da bu şık servis tabağını bana hediye getirmişti bu vesile ile onuda kullandım tekrar teşekkürler Ufuk :)
Blog sayesinde birçok yeni arkadaşım oldu Hande ile Ustalar pasta malzemecisi sayesinde tanıştık ve tanıştığımızdan beri evlerimizinde yakın olması sayesinde sık sık görüşür olduk.Geçen hafta Handeciğim bize çaya geldi ince düşünceli arkadaşım gelirken aşağıda resmi görüne zarif fincanları bana hediye getirmiş sağolsun birde kek yapıp getirmişti ama resmini bile çekemeden bitti :) abartmıyorum hazır gibi olmuştu.Geçen cuma yine pasta malzemesi almak için ustalar pasta malzemecisine gittik Nalan hanım ve eşi Osman bey bizi yine ağırladılar alışverişimiz yaptıktan sonra Hande hadi bize gidip pasta yapalım dedi ortada hiçbir hazırlık yokken gittik önce pandispanyamızı yaptık sonra Hande hemen harika bir poğaça yaptı çaylarımızı içtikten sonra pastamızı yaptık,yaparken çok eğlendik ,çok güldük bütün apartman sesimizi duymuştur heralde :) Pastanın tarifini Hande sayfasında vermiş oraya bakabilirsiniz.

23.03.2007

Peynirli Dereotlu Çıtırlar

Önce sofra dergisinde sonrada Arzulanan Lezzetler bloğunda bu tarifi görünce denedim ve çok güzel oldu oldukça pratik ve dereotu çok hoş bir tad veriyor.İşte tarifi

Malzemeler

125 gr. margarin
125 gr. beyaz peynir
yarım demet derotu
1,5 - 2 su bardağı un
1 kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

yumurta sarısı
çörek otu

Bütün malzemeleri karıştırıp azar azar un ekledim ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurdum sonra merdane yardımıyla hamuru açıp kurabiye kalıpları ile kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürüp 180 dercede pişiridim.Afiyet Olsun

21.03.2007

Gofret Pastası

Sofra dergisinin kapağında görür görmez bu pastayı yapmaya karar vermiştim aslında tam olarak pasta değil muhallebi gibi ama tadı gayet güzeldi.

Malzemeler

1,5 kg. süt
13 çorba kaşığı şeker
13 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı margarin

Etrafı İçin

50 - 60 adet rulo kat
Üzeri İçin
2,5 su bardağı süt
1 paket dr.oetker çikolata sosu

Tencerede süt,şeker ve irmiği tahta bir kaşıkla kaynayana karıştırarak pişirdim.Kaynayınca ocaktan alıp içine hindistan cevizi ve margarini ekledim.22 cm. lik kelepçeli kalıbın kenarlarına rulo katları dizip muhallebiyi ılıtıp içine boşalttım.Çikolatalı sosu süt ile pişirip ılıttım ve muhallebinin üzerine döktüm üzerini kapatıp buzdolabında bir gece beklettim.Afiyet Olsun.

19.03.2007

Anna'nın Kurabiyeleri

Bu kurabiyeleri Teatime blogunun sahibesi Mine'ye arkadaşı Anna tarafından yapılıp gönderilmiş bende ismini değiştirip Anna'ya haksızlık etmek istemedim.Aslında üzerinde daha yoğun kakao olabilirdi ama ben az koydum.Annemlere giderken yapıp götürdüm ertesi gün kardeşim işyerine götürmüş herkes hazır zannetmiş gerçekten tadı hazır gibi çok lezzetli, hem Mine'ye hemde arkadaşı Anna'ya tarif için teşekkürler.

Malzemeler

200 gr. tereyağı yada margarin
100 gr. pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı kakao
50 gr. çekilmiş ceviz
50 gr. rendelenmiş bitter çikolata
300 gr. un

Süslemek İçin

1 çorba kaşığı kakao
50 gr. bitter çikolata

Yağ ve pudra şekerini krema haline gelene kadar çırptım,yumurta sarısı,süt,kakao,ceviz ve çikolatayı ekleyip azar zar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurdum.Hamuru sterçleyip buzdolabın da yarım saat dinlendirdim.Hamurdan tatlı kaşığı kadar parçalar alıp parmak boyunda çubuklar yaptım aralarında boşluklar bırakarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim 160 derecede 15 - 20 dakika kadar pişirdim biraz ılımalarını bekleyip kakao ve benmari usulü erittiğim 50 gr. çikolata ile süsledim.Afiyet Olsun.

16.03.2007

Fıstıklı Pasta

Ne zamandır aklımda pasta dekorun gofret diskleri ile pasta yapmak vardı Nalan hanımın dükkanında tane ile satıldığını görünce hemen aldım ve denedim hem renkli bir pasta oldu hemde gofretin tadı güllaç gibiydi biz beğendik tavsiye ederim. Gelelim tarife pandispanya için klasik pandispanyayı birgün önceden pişirdim.

Pandispanya İçin

5 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırptım un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip 20 cmlil kelepçeli kalıba boşalttım önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirdim.

Krema ve süsleme için

1 paket Creme Ole
2,5 su bardağı soğuk süt
1 tane gofret disk
kenarları için fıstık
arasına muz

Creme Ole ve sütü çıptım pandispanyayı üçe böldüm ara kata kremayı sürüp üzerine muz dilimleri ve fıstık koydum diğer katada aynı işlemi uygulayıp kalan krema ile pastayı sıvadım.Gofret diskin renkli kısmı suya değecek şekilde ıslatıp renkli ksmı üzete gelecek şekilde pastaya yerleştirdim,kenarları fıstık ile kapatıp renkli şekerler ile süsledim.Afiyet Olsun.

14.03.2007

Pastane Kurabiyesi ,Maeve Binchy ve yine yeni bir oyun :)

Oktay ustanın programında görüp denedim bu kurabiyeleri çok lezzetli oldu.Ve Maeve Binchy'nin yeni kitabı alalı iki hafta oldu ama bir türlü başlayamadım diğer bütün kitaPlarında olduğu gibi geç başlayıp çabucak bitirirİm öyle güzel bir anlatımı varki kitabın sonuna gelince hiç bitmesin istiyorum tavsiye ederim bütün kitaplarını okudum,benden sonra kardeşim sonra küçük kardeşim hatta arkadaşları okudu bu böyle devam etti kitaplarım sürekli gezdi :)
Ve sıra tarifte

Malzemeler


125 gr. yumuşak margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (birinin sarısı üzerine )
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı karbonat
aldığı kadar un (ele yapışmayacak kadar)


Margarin,sıvı yağ,yoğurt ve yumurtaları (birinin sarısını üzerine süreceğiz)karıştırıp un,tuz,şeker,mahlep ve karbonatı ekleyip azar azar un eleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurdum.Ufak parçalar koparıp şekiller verip üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu sürüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirdim.Afiyet Olsun.
Gelelim yeni oyuna blog arkadaşlarımdan sevgili Zerrin beni oyuna dahil etmiş oyun reklam oyunu blog arkadaşlarımı birkaç kelime ile anlatacağım anlattığım kişilerde oyunu devam ettirecekler :)

Fakat o kadar çok takip ettiğim blog var ki hangi birini anlatayım bilemedim şimdilik aklıma gelen birkaç ismi anlatmaya çalışacağım.

Zerrin beni oyuna dahil ettiği için ilk önce onu anlatayım.Zerrin blog aleminde kendi deyimiyle bin kaplan gücünde uzun uzun yazılar yazar yeni yeni tarifler dener Kıbrıs'ta yaşar ve yepyeni bir rondosu var :))

Ufuk çok zarif dikkatli yaptığı her işte mükemmeli yakalar çok da yardımsever ilk blog açtığımda az kahrımı çekmedi.

Lavantin sessizce harika tarifler yapar kardeşim ve ben yemeklerinin müptelası olduk damak tadlarımız çok benziyor ve artı bir özellik Antepli benim antepli dostlarım vardır onları çok severim dolayısı ile antepli blogcularıda çoook seviyorum.

Özlemhan hemşerim yeni yeni msn de konuşmaya başladık çok canayakın,becerikli birldiğimiz ortak yöresel yemekler var.

Gül tatlı dilli arkadaşım henüz tanışmak kısmet olmadı ama sanki yolda görsem tanıtacak gibiyim Gül yorum bırakınca o kadar güzel şeyler yazar ki yüzümde güller açar.

Hülya harika şeker hamurlu pastalar ve kurabiyeler yapar becerikli mi becerikli sebzelerin imajlarıyla bile oynar :) kalemi de çok kuvvetli.

Aslı kestane kebap acele cevap dediğinde hemen koşup cevap yazar :) çok güzel fotoğraflar çeker bir de ariel detarjanı en ucuz o alır :)

12.03.2007

Ankara Yolcusu Kurabiyeler ve Hande İle Buluşma

Üç sene önce eşimle beraber ilk uzun yolculuklu tatilimize çıkmaya karar verdik Şile'den başlayıp Rize'ye kadar konaklayarak gidecektik, başlangıç yerimiz Şile oldu birer gün konaklayarak Karadenizin tadını çıkararak Sinop'a kadar geldik Karadeniz çok büyüleyici bir güzelliğe sahip hele Sinop Ayancık büyüledi bizi kaldığımız tesissin çok gelişmiş olanakları yoktu ama yeri harika idi gündüz deniz gezme falan ama akşam sıkıcı oluyordu ilk gece bir aileyi gözüme kestirmiştim sohbet için ortak birşeyler lazımdı gündüz okey oynadıklarını görmüştüm fakat hem kendilerine bir grup kurmuşlardı hemde tesiste bir tane okey takımı vardı ,bende hızlı davranıp okeyi aldım ve onları oyuna davet ettim sonrası mı ne oldu :) biz Rizeye gidemedik tatilimizi Sinopta okey oynayarak tanıştığımız Hamit abi Ayla abla ve oğulları Arda ile geçirdik hatta bununla yetinmeyip bütün resmi tatillerde (onlar Ankarada oturmalarına rağmen)birbirimizin evine misafir olduk ve sonraki sene hep beraber Bolu'dan başlayıp Rizeye kadar yarım kalan tatilimizi tamamladık.Sağolsunlar onlar daha önce gördükleri yerleri sırf bizde görelim diye ikinci kez gezdiler harika bir tatil geçiridik bunları niye mi anlattım yukarıda resimleri görünen kurabiyeleri Ayla ablalara kargo ile gönderdim sizede tarifii vereceğim :) Ve daha çok şey anlatacağım

Geçen haftalarda bahsetmiştim Hande Bakıköyde pasta malzemeleri satan bir dükkan olduğunu yazmıştı bende gitmiştim bu defa Hande ile beraber gittik hem Hande ile hemde ustalar pastacılığın sahibi Nalan hanımın eşi Osman bey ile tanıştım ve fotoğraflarını çekip sizlerlede paylaşmak istedim.Nalan hanım bize sıcacık kahveler ikram etti Hande ile ilk defa tanıştık ama bir saat sohbet ettik Hande çok güleryüzlü şen şakrak çok da hoşsohbet.
Ustalar Pastacılık Malzemecisi
Adres :Kartaltepe Mah. Yeşilada Sok. No:6/1 Bakırköy (İncirli Huzur mağazasının karşı sokağı)
Tel : 0(212)542 84 45

Gelelim kurabiye tarifine bu tarifi Hanimiş Işıl'ın sitesinden görüp yaptım bisküvi tadında çok hoş oldular.Işıl portakal aroması kullanmış ben çilek aroması ile yaptım.

PORTAKALLI KURABİYE

250 gr.yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket patates nişastası
1 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi (ben çilek aroması kullandım)
1 paket portakal aroması (yada vanilya ben vanilya koydum)
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (ele yapışmayacak kadar)

Bütün malzemeleri karıştırıp unu yavaş yavaş eleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ettim hamuru buzdolabında yarım saat kadar dinlendirip merdane ile açtım ve kalıplarla şekillendirdim.Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede hafif renk alana kadar pişirdim.Işıl şeker hamuru ile kaplamıştı ben benmari erittiğim çikolata ile süsledim.Afiyet Olsun

9.03.2007

Çikolatalı İki Kat Tat :))

Oktay ustanın tarifi sayesinde nihayet sevgili Zuhal'in hediyesi olan pötibör bisküvi kalıbımı kullandım ve bu şirin kurabiyeleri yaptım çok lezzetli oldular.

Bisküvi İçin

100 gr. margarin (yumuşak)
50 gr.tereyağı (yumuşak)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

Ara kreması

100 gr. çikolata
bir çay bardağı fındık
2 çorba kaşığı labne peynir

Bisküvi için yumuşamış margarin ve tereyağını,pudra şekerini,yumurta,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurdum.Hamuru merdane ile açıp kalıpla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim 160 derecede hafif renk değiştirene kadar pişirdim.Ayrı bir yerde çikolatayı benmari usulü erittim,fındıkları ince ince kırıp erimiş çikolataya ekledim iki kaşık labne peynirinide karıştırıp iki bisküvinin arasına çikolatalı kremayı sürdüm.Afiyet Olsun.


7.03.2007

Renkli Kalp Pasta

Canım şöyle yoğun çikolatalı bir pasta isteyince ortaya çıktı bu pasta.Pandispanyasının tarifini sevgili Nezaket'in Açık Büfesinde gördüm,denedim ve çok beğendim arasına ve üzerine çikolatalı ganaj yaptım, akşamda annemler çaya gelmişlerdi afiyetle yedik.

Pandispanya İçin

6 tane büyük boy yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
170 gr şeker
yarım çay bardağı portakal suyu
120 gr un
40 gr kakao

Çikolatalı Ganaj İçin

160 gr bitter kuvertür çikolata
1 küçük paket krema (200 ml)
Arasına muz

Öncelikle yumurtaların sarısı ve aklarını ayırıp ayrı kaplara koydum şekerin yarısını akına ekleyip sertleşene kadar mikser ile çırptım,şekerin kalanınıda yumurta sarılarına ekleyip kabarana kadar çırptım portakal suyunuda ekleyip çırpmaya devam ettim.Unu ve kakaoyu ayrı bir kaba eledim.İki yumurtalı karışımı tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırdım elendiğim unu ve kabartma tozunu karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştırmaya devam ettim.18 cmlik kalp kalıbımın altına yağlı kağıt serdim,karışımı döküp önceden ısıtılmış 170 derecede pişirdim.

Ganaj için çikolatayı ufak parçalara ayırdım ,kremayı sos tenceresinde karıştırark kaynatıp çikolatayı kremaya ekledim eriyene kadar karıştırdım ve soğuması için beklettim.

Pandispanyayı iki kat olacak şekilde kestim arasına ganaj sürüp muz dilimlerini dizdim diğer kata da aynı işlemi yapıp en son üzerini kalan ganaj ile kapladım ve renkli drajeler ile süsledim.Afiyet Olsun.

5.03.2007

Mayalı Poğaça

Mayalı poğaçaları çok seviyorum aslında çok düzgün şekilleri olan bu poğaçalar pişerken kabardıkça kabardı açıldıkça açıldı ama yumuşacık çok lezzetli poğaçalar oldu tarif için Mutfak Güncesi sevgili Şaziye'ye çok teşekkür ederim.Tarifi vereceğim ama şaziye yapım aşamalarını çok güzel fotoğraflayarak anlatmış sayfasına bakabilirsiniz.

Malzemeler

1.5 su bardağı ılık süt ve su karışımı
2 tatlı kaşığı kuru maya yada 15 gr yaş maya
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine )
aldığı kadar un (yaklaşık yarım kg)
100 gr.erimiş margarin
ve içine peynir.

Hamur malzemelerini bir kaba alıp, un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kabarmasını beklemeden masanın üzerine alıp, 4 parçaya bölün. İlk parçayı -un serperek- 30-40 cm çapında açın. Kenara alıp, üzerine erimiş yağdan sürün. İkinci parçayı da açıp, yağlanmış olan parçanın üzerine koyun ve ona da yağ sürün. Hamurun yağı biraz çekmesi için 10 dakika bekleyin.(beklemeden rulo yapılırsa yağlar dışarı sızar) Ve hamurları ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Buzdolabına koyun. Diğer 2 beze için aynı işlemi uygulayın.Buzdolabında bekleyen ilk koyduğunuz hamurları 10-15 dakika sonra çıkarıp 3-4 cm eninde dilimleyin. Her parçayı elinize alıp iki ucunu büzerek tekrar beze haline getirin. Oluşan minik bezeleri elinizle genişletip, içine peynir koyup poğaça şeklinde kapatın.Yağlanmış tepsiye dizip, yarım saat ılık bir yerde mayalandırın.Üzerine yumurta sarısı sürüp ve susam serpin ve 180 derece fırında pişirin.Afiyet Olsun

2.03.2007

Elmalı Bademli Minik Kek ve Pasta Malzemecisi

Almanyada yaşayan çocukluk arkadaşım sevgili Emine'den aldım bu tarifi, sağolsun bana çeşit çeşit tarifler veriyor ,gelelim tarife ;

Malzemeler

30 gr. margarin
225 gr. un
125 gr. şeker
125 gr. krema
2 yumurta
1 ekşi elma
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz

Üzeri İçin (pişirmeden önce üzerine konulacak)

40 gr. margarin
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı file badem

30 gr margarini eritip soğuttum, yumurta ile şekeri çırptım sonra diğer malzemeleri karıştırıp muffin kalıplarına karışımı paylaştırdım, badem ile şekeri bir kapta karıştırıp kalıplara döktüğüm hamurun üzerine paylaştırdım üzerinede 40 gr margarini paylaştırdım margarin pişerken şekerlerin üzerinde eriyip karamelize olmasını sağlayacak.Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede yarım saat kadar pişirdim.Piştikten sonra üzerine pudra şekeri eleyip servis yaptım.Afiyet Olsun

Gelelim pastacılık malzemesi satan yere ;
Blogcu arkadaşlarımdan sevgili Hande sayfasında Bakırköyde pasta malzemeleri satan bir yer olduğundan bahsetmişti bugün markete giderken uğradım ufak şirin bir yer, sahibi Nalan hanım güleryüzlü çok hoşsohbet bir bayan epey bir sohbet ettik bende ürünleri inceledim kuvertür çikolata,süsleme amaçlı çikolata,hazır şeker hamuru,jelatin,kek kalıbı, fındık, fıstık,un,pudra şekeri gibi birçok malzeme var hem bana yakın hemde aradığım şeyleri bulmanın heyacanı ile alışverişimi yaptım sizlerede haber vereyim dedim.Eğer istediğiniz ve bulamadığınız bir ürün varsa getiriyorlar fiyatlar Eminönünden aldıklarımla neredeyse aynı.
Adres :Kartaltepe Mah. Yeşilada Sok. No:6/1 Bakırköy (İncirli Huzur mağazasının karşı sokağı)
Tel : 0(212)542 84 45