19.01.2007

Çamlıca Simiti


İki gün önce şehirdışında okuyan kardeşim telefon etti çeviri dersinden 97 almış arkadaşlarıyla kutlamak için kek yapacaklarmış benden tarif istedi ama davul fırında pişireceklermiş ve fırının altı yakıyormuş basit bir tarif verip sonucu beklemeye başladım ama kekin az bir kısmını pişirmemiş fırın ,diğer tarafıda yanmaktan son anda kurtulmuş,içime sinmedi bir kek yapıp göndereyim diye düşündüm çikolatalı fındıklı topkeklerden yaptım yanınada Oktay ustanın yaptığı çamlıca simitini yapayım beğenirsem gönderirim diye düşündüm simitler hem basit hemde çok lezzetli oldu bende önce fotoğraflarını çekip sonrada paketleyip kargo ile kardeşime gönderdim şimdi telefon etti çok beğenmişler simitleri hazır zannetmişler,afiyet olsun kızlar...
Kardeşime daldım simiti çok anlatamadım ; ben bu simiti İstanbul Belediyesinin Fethipaşa tesislerinde yemiştim içinde harika mahlep kokusu olan bu simite bayılıp birkaç tane alıp eve getirmiştim gerçekten o tada çok yakın bir tad oldu ama siz yinede havalar açınca bir pazar Fethipaşa tesislerinde çayınızın yanına arkadaş edin bu simitleri :)

Malzemeler
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
yarım çay bardağı su (mayayı eritmek için)
bir kase su (simiti batırmak için)
susam

Geniş bir kabın içine unu eleyip içine mahlep,şeker ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açıp yumurtayı kırdım parmak uçlarımla karıştırıp üzerine mayayı koydum su ile erittim üzerine ılık sütüve yağı ekleyip karıştırmaya devam ettim sıvı malzemeler karışınca yavaş yavaş unu karışıma yedirdim yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurdum,mayalanması için yarım saat kadar beklettim.Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp rulo yaptım ruloyu ikiye katlayıp bir tarafından kıvırıp simitlerde olan kvrık şekli vermeye çalışıp halka haline getirdim. Daha sonra bir kaseye su başka bir kaseyede susam koyup simiti önce suya sonra her iki tarafınıda susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim 190 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiridim

2 yorum:

Adsız dedi ki...

31 yorum yazılmıştır
Yazan: pembeli | Tarih: 19/1/2007
Konu: slm
Simitler harika görünüyor, en kısa sürede deneyeceğim.

Düzenleyen pembeli gün: 19/1/2007 saat: 13:55
Bağlantı »

Yazan: buradaherseyvar | Tarih: 19/1/2007
Konu: Merhaba
Blogunuza ilk ziyaretim galiba, ne güzel tarifler varmış, pembe pastaya bayıldım özellikle. Simit tarifi için ayrıca teşekkür ederim, kopyalayıp tarif dosyama yapıştırdım, mutlaka deneyeceğim. Evde simit yapmayı istiyordum bu aralar, iyi oldu.
Sevgiyle kalın, ellerinize sağlık.....
Bağlantı »

Yazan: lalecik | Tarih: 19/1/2007
Konu: Merhaba
Bloğunuza yeni rastladım ve güzel tarifler var. Öncelikle sizi tanıdığıma sevindim. Yaptığınız simiti pekmezle karıştırılmış suya batırırsanız çok daha lezzetli olur tavsiye ederim.

Bağlantı »

Yazan: aintabsofrasi | Tarih: 19/1/2007
Konu: çamlıca simidi
seda fethi paşa korusu diyince içim cız etti. İstanbul'a gelişlerimin bir kısmında gitmişliğim vardır oraya. Yazın gidilirse eğer boğaz manzarasında bahçesinde çay içmek güzel oluyor. 5 ay önce gittiğimde önceki gidişlerimin tadını alamamış ve uzun süre aramam birdaha herhalde diyordum ama yine İstanbul sevgim ve özlemim depreşti senin mesajınla :( Çamlıca simidinin yapılışını da izlemiştim Oktay ustadan, aslında çalışmıyor olsam benim bir numaralı programım olur yeşil elma, bir yandan izler bir yandan ha bire yaparım sanırım :D

Ellerine sağlık buarada
Bağlantı »

Yazan: borulce | Tarih: 19/1/2007
Konu: süpeerr
Seda, bunlar harika olmuşş... çok mutluyum artık bi simit tarifim var!!! :)) hemen yapıcam bunu...süper görünüyor.. ellerine sağlııkk...
Bağlantı »

Yazan: ozlemhan | Tarih: 19/1/2007
Konu: slm
İçinde mahlep varsa harika olduğuna eminim kesinlikle denicem ellerine sağlık canım
Bağlantı »

Yazan: mutfaktayim | Tarih: 19/1/2007
Konu: merhabaaa
Merhabalar. Yorumun için çok teşekkür ederim. Sende yine döktürmüşsün :) elciklerine sağlık. Kendine dikkat et çok öptümm
Bağlantı »

Yazan: buyuleyenmutfakkokusu | Tarih: 19/1/2007
Konu: selam
geldim ve mutfakta tam bir hoş seda ile karşılaştım
ne güzel olmuş simitler
ne güzel tarif etmişsin çok beğendim
ellerine sağlık
Bağlantı »

Yazan: zeysa | Tarih: 19/1/2007
Konu: kargo
kardesiniz cok sansli paketi ayri guzel icindekiler ap ayri kargoyla yiyecekleri ne kadarlik mesafe icin gonderyorsunuz bende gondrmk istyrm ama korkuyorm birsey olur diye birde reklam olcak ama hangi kargo sirketini kullaniyorsunuz ben bazilarindan hic memnun kalmadm
Bağlantı »

Yazan: mutfaksepeti | Tarih: 19/1/2007
Konu: slm
Seda'cım bende bu tarifi TV'den izleyip yazmıştım yapacaktım. Sen benden önce davranmışsın ellerine sağlık valla oktay ustanın yaptıklarından bile daha güzel olmuş simitlerin, kolay gelsin sevgiler...
Bağlantı »

Yazan: misss | Tarih: 19/1/2007
Konu: merhaba
Nasıl severim simidi ... Kıbrıs'ta sadece simit evi diye bir yer var simit satan ... En azından benim bildiğim ve orasıda bana steril gelmediği için yemiyorum... Çayın yanına beyaz peynirle ne güzel olur. Arada evde yapmaya çalışıyorum. Ama pek beceremiyorum ... Ama sizin simit tarifi gerçek simitlere çok yakın gibi. en kısa zamanda deneyeceğim.

sevgilerimle ...
Bağlantı »

Yazan: ayseyaman | Tarih: 19/1/2007
Konu: merhaba :)
Ben de hazır simit sandım tabaktakileri. Ellerinize sağlık, şekli renki ne güzel olmuş. Böyle şirin bir paketle kekler, simitler almak kimin hoşuna gitmez.
Anlatış şeklinizde çok ayrıntılı, ellerinize sağlık.
Sevgilerle
Bağlantı »

Yazan: GÜNEBAKANTARLALARI | Tarih: 19/1/2007
Konu: :)
Şu ablalık yok mu şu ablalık...Hep kol kanat gerdiriyor insana.Seni çok iyi anlıyorum Sedacığım...
Simitler de denenecekler arasında.Çok beğendim inan...
Bağlantı »

Yazan: illedeyemek | Tarih: 19/1/2007
Konu: merhaba
Çok güzel tariflerle dolu bir sayfa hepside bana hitap ediyor,ellerinize sağlık...
Bağlantı »

Yazan: GüLşAh | Tarih: 19/1/2007
Konu: bizde istiyoruzzz.
bizde kardeşiz ya.hemde istanbul da:)) çok kıkandım haberin olsun abla.. ayrıca tadı nasıll :)) sen kaç tane yedin:))
Bağlantı »

Yazan: diyalogyemekleri | Tarih: 20/1/2007
Konu: slm
bu yazı içerisinde sevdigim kelimeleri saymaya kalktım,işin içinden çıkamadım.Simit,çamlıca,fethipaşakorusu,çikolata,oktayustanın yemek programı,çay,topkek,istanbul...bu listenin sonu gelmeyecek anlaşılan,yazına bayıldım,simitlere de ..en kısa zamanda ben de yapacağım,selamlar..

Düzenleyen diyalogyemekleri gün: 20/1/2007 saat: 01:09
Bağlantı »

Yazan: gulizce | Tarih: 20/1/2007
Konu: ben geldimmmm
canım simiti bari dışarıdan al bunudamı becerdin elinden birşey kurtulmuyor arkadaşım valla becerikliiii
Bağlantı »

Yazan: 19741974 | Tarih: 20/1/2007
Konu: simitler
merhabalar
Oktay ustanın deyimiyle (başarılı vede maşallah)
ne güzel olmuş gerçekten ellerine sağlık
hazırlara taş çıkartmışsın
deneyesim geldi hemen....
selam ve sevgiler...
sofra özlemi
Bağlantı »

Yazan: oezlem | Tarih: 20/1/2007
Konu: hersey cok nefis
Bin tane arkadasim olacagına bir tane dostum olsun Yeterki yürekten ve senin gibi biri olsun. Sabır ve sevgilerin birleştiği Dostlukların daha çok büyüdüğü Belki yorgun belki yorgun Yinede mutlu ve umutlu Güzellikler dolu günler Seninle Olsun destegin ve yorumlarin icin cok tsk.ler...
sevgiler

Bağlantı »

Yazan: lavantin | Tarih: 20/1/2007
Konu: Merhaba
Seda hanım, iadeiziyarete geldim ve sayfanızı çok hoş buldum. Ayrıca beni arkadaşlarım bölümüne eklediğiniz için teşekkür ederim, bende hemen sizi ekliyorum.

Sevgiler...

http://lavantin.blogspot.com
Bağlantı »

Yazan: lavantin | Tarih: 20/1/2007
Konu: Düzeltme
Seda hanım, bir yanlışlık olmuş galiba. beni http://lavantin.blogspot.com adresini kullanarak eklemeniz gerek, blogcu benim eski adresim, şu an aktif değil.
Bağlantı »

Yazan: sedailhan | Tarih: 23/1/2007
Konu: Hoşgeldiniz
pembeli dene eminim beğeneceksin.

burada herşey var ;hoşgeldin her zaman beklerim.

lalecik; oktay ustanın pekmeze batırılan bir tarifini daha almıştım inşallah öyle de deneyeceğim.

naile ;boğaz manzarısında çayın yanına bu simitlerde harika oluyor.Yeşil elma programı bana çok şey kattı yapım aşamalarını görmek çok iyi oluyor.

ayşe; umarım memnun kalırsın.

özlemhan evet mahlep çok güzel bir tat verdi.

özlem teşekkür ederim.
esra;teşekkür edrim beğenmene sevindim.

zeynep; ben yurtiçi kargo ile gönderiyorum türkiyenin her yerine 1 günde gönderiyorlar hiç sorun yaşamadım ama sağlam bir kutuya koymuştum .

ebru teşekkür ederim .

zerrin çok kolay dene bence :)

ayşe yaman ;teşekkür edrim ben görünce daha iyi anlıyorum onun için fotograflamaya çalışıyorum umarım işinize yarar.

hülya ; uzak diyarlarda olunca kardeş dayanamıyor insan beğenmene sevindim.

hilal teşekkür ederim.

gülo; tadı çok güzeldi sizede yaparım merak etme :)

süheylacım yemek yemeyi sevenler olarak listeyi uzattıkça uzatabiliriz :)

güliz teşekkür ederim canım utandırdın beni.

özlem; oktay usta tebriğine bende teşekkür ederim.

özlem iyi dileklerin ve ziyaretin için teşekkür ederim.

lavantin blogcu adresin olduğu için arkadaşlarım kısmına ekleyemedim ama bağlantılarıma ekledim bende senin sayfanı çok beğendim.


Bağlantı »

Yazan: aslı | Tarih: 23/1/2007
Konu: işte o benim ablamm :)
slm millet ben bahsi geçen şehirdışında (eskişehir'de) okuyan kardeş aslı :) benide tanıyın istedim yahu ablama ilginizi kıskandım ne yalan söliyim :) benim ablacım böle işte! canımız kek istedi we fırının gazabına uğradık diye istanbuldan eskişehire kek yapıp yollar we yanınada bu leziz simitleri koyar! ewde bi şenlik hawası oldu kargo kapıya gelince inanamazsınız :) tabi siz bilmezsiniz öğrencilik zordur :) ewdekiler tek tek teşekkür ediyo.. 4 gün sonra istanbuldayım ablam hazırlıklara başla.. ellerine yüreğine sağlık..
Bağlantı »

Yazan: tulosh.blogspot.com | Tarih: 24/1/2007
Konu: merhabalar
Sedacığım sanırım bu benim sevdiğim türden bir simit. Dışı sert olunca pek hoşlanmıyorum ama yumuşacık olursa çok seviyorum. Biryere not ettim canım tarifi, inşallah deneyeceğim.
Bağlantı »

Yazan: sedailhan | Tarih: 25/1/2007
Konu: :)
aslı hazırlıklar başladı sen gel yeter :)

tülay tam istediğin gibi içi dışı yumuşacık dene bence :)
Bağlantı »

Yazan: şahoşşş | Tarih: 29/1/2007
Konu: teşekürlerrrr
browni ve smitler için teşküürr sen gibi bir ablam olmasını isterdimm
Bağlantı »

Yazan: Aysenur | Tarih: 31/1/2007
Konu: Simit
Merhaba! Tam da bugun arkadaslarim simit istemislerdi benden, sitenize rastladigim ne iyi oldu:) Camlica simidine bayilirim, tadi onlar gibi oluyorsa daha ne isterim. Tarif icin tesekkurler. ellerinize saglik.
www.benaysenur.blogspot.com
Bağlantı »

Yazan: tuğba ayhan | Tarih: 5/2/2007
Konu: simiti hazır zannettim
seda abla çok güzel hazır sandım niye koymuş diye düşündüm sonra okuyunca senin yaptığını anladım çok güzel görünüyor kesin denerim umarım beni tanımışındır
Bağlantı »

Yazan: sedailhan | Tarih: 8/2/2007
Konu: merhaba
şahoş ben hepinizin ablası olurum :)

ayşenur umarım memnun kalırsın.

tuğba tanıdım tabi denedinmi simitleri ?
Bağlantı »

Yazan: tatli-tuzlu | Tarih: 25/2/2007
Konu: Merhaba
Merhaba Seda Simitlerin tarifini Fatmanin (kayseri kahramanmaras mutfagi) sayfasinda görüp denedim harika oldular,ben simitleri batirdigim suyun icine iki kasikta pekmez koydum,gercekten cok güzeldi tatlari.Tarif icin kime tesekkür edicem sanami fatmayami yoksa oktay ustayami :) sevgiler Behiye
Bağlantı »

Yazan: sedailhan | Tarih: 25/2/2007
Konu: Mutfakta Hoş Seda
behiye memnun kalmana çok sevindim ellerine sağlık.
Bağlantı »

sfxporn dedi ki...


Yolda kalan ve parası olmayan bir masum kadına takside zorla türk porno yaparak, porno yıldızı olmasını sağlıyor kadının